Hezonja "uništio" Partizan: 24.000 ga je dočekalo ovacijama, nisu ni slutili kako će im vratiti

Sjajan meč hrvatskog košarkaša

Hezonja "uništio" Partizan: 24.000 ga je dočekalo ovacijama, nisu ni slutili kako će im vratiti

A. Čaušević

Mario Hezonja bio je prvo ime meča 31. kola Eurolige u kojem je Real Madrid na gostovanju pobijedio Patizan rezultatom . U Beogradskoj areni je pao i rekord posjete euroligaškog takmičenja.

Publika u Beogradu ponovo nije razočarala. U možda najvažnijem meču sezone za Partizan na tribinama se okupilo 24.233 gledatelja što je apsolutni rekord.

Utakmicu je obilježio Mario Hezonja kojeg je beogradska publika dočekala ovacijama, ali je na parketu hrvatski košarkaš "pregazio" Parni valjak briljantnom izvedbom.

Susret je bio poprilično izjednačen u prve dvije dionice i niti jedan tim nije uspjevao da se odlijepi, pa je prvo poluvrijeme okončano 31:33 u korist gostiju iz Madrida.

Meč je u egalu bio do sedme minute treće dionice. U preostale tri minute treće četvrtine predvođen Campazzom Real Madrid je stekao dvocifrenu prednost, a Causer je zabio za 54:68.

Oglasi

Posljednjih deset minuta je bilo izuzetno efikasno, Partizan je pokušavao da se vrati, ali Real jednostavno nije dozvoljavao da se domaćin približi.

Na kraju je konačan rezultat glasio 76:88. S ovim trijumfom Real je praktično potvrdio prvo mjesto nakon regularnog dijela sezone.

Sa druge strane Partizan je ispao van Top 10 i trebat će mu pravo malo čudo u preostala tri meča da izbore plasman u play in.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji na meču bio je Hezonja sa 25 poena, dok je za Partizan Frank Kaminsky postigao 19. Džanan Musa je igrao osam minuta u prvom dijelu te je postigao tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi