Musa i Hezonja u grotlu Grobara: Euroliga je do sad vidjela sve i svašta, ali ne i beogradski pakao

Pao je novi rekord

Musa i Hezonja u grotlu Grobara: Euroliga je do sad vidjela sve i svašta, ali ne i beogradski pakao

A. Čaušević

Beogradska arena je obično puna svaki pud kada Partizan igra svoje euroligaške mečeve, ali niti za jedan susret nije vladao toliko ogroman interes kao za okršaj sa Real Madridom našeg Džanana Muse.

Još od samog početka popularni Grobari su odlučili da pokažu igačima Reala kakav ih pakao čeka. Atmosfera je dovedena do usijanja, a da susret nije ni počeo.

Na svakom domaćem meču Partizana atmosfera je fenomenalna, međutim u večerašnjem duelu protiv Reala je to izraženije više nego ikad.

Ubrzo nakon početka utakmice stigla je i vijest o apsolutnom rekordu Eurolige te je tako duel Partizana i Reala postao najgledaniji u historiji ovog takmičenja.

Oglasi

Prema zvaničnim informacijama na tribinama beogradske arene je prisutno čak 24.433 gledatelja što je nevjerovanta brojka za jedan košarkaški meč na Starom kontinentu.

Inače, prvu dionicu je obilježio nevjerovatan poen Marija Hezonje koji je sa zvukom sirene pogodio nestvarnu trojku sa desetak metara.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za Real u ovom meču nastupa i Musa nakon što je propustio prethodni duel i gostovanje u Berlinu ekipi Albe.

Podsjećanja radi, ovo je možda i ključni duel za Partizan ako želi da se domakne pozicija koje vode u play-off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi