Beograd će da gori: Crvena zvezda ima zanimljiv plan da se riješi Partizana iz Eurolige
Kreće istinsko ludilo u Beogradu (Foto: EPA)

Nož u leđa neprijatelju

Beograd će da gori: Crvena zvezda ima zanimljiv plan da se riješi Partizana iz Eurolige

M. Šljivak

Rivalstvo Crvene zvezde i Partizana jedno je od najvećih u svijetu sporta, a posebno se to odnosi na košarkaške sekcije čiji su obračuni često više od igre. Spremnost da se velikom rivalu zabije nož u leđa je nevjerovatna, a to upravo planira napraviti Crvena zvezda kako bi ostala član Eurolige.

Euroliga će gotovo sigurno u narednom periodu rastužiti jednog beogradskog velikana. Crvena zvezda ili Partizan neće dobiti licencu za sezonu 2024/2025.

Crvena zvezda ima jasan plan kako se dokopati licence. Kao glavni argument za njeno dobijanje, a kako tvrdi Basket News, naveli su izgradnju nove dvorane.

"Glavni argument Crvene zvezde za dobijanje licence Eurolige je plan za izgradnju nove Arene kapaciteta od 15.000 mjesta", navodi ovaj specijalizovani košarkaški portal.

Naravno, odmah su uslijedile reakcije navijača Partizana na društvenim mrežama. Uvjereni su da će im predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pomoći da na ovakav način izbace crno-bijele iz igre.

Oglasi

Na društvenim mrežama se redaju komentari. Očekivano, napadi su žestoki.

"Neka im neko javi da ni to ne mogu da ispune", komentar je jednog od navijača dok su česti komentari kako im je sasvim dovoljna ona u Železniku aludirajući na spajanje s FMP-om prije nekoliko godina.

Jedan od navijača Partizana je imao poseban prijedlog o nazivu nove dvorane.

"Hala Aleksandar Vučić. Da odaju počast legendi kluba", navodi jedan navijač, a drugi je zaključio priču na zanimljiv način.

Oglasi

"Tu će oboriti neki novi rekord Eurolige. Pisat će da ih je bilo 40.000, visili su i sa plafona", samo su neke u nizu poruka navijača Partizana.

U narednom periodu će sigurno biti još dosta priča na temu licence beogradskih rivala. Vodit će se ozbiljan rat velikih rivala i bit će tu sigurno i prljavih igara.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Trenutno su navijači Partizana s pravom zabrinuti. Oni su odavno uvjereni kako država radi sve protiv njih i to čak i prvi čovjek Aleksandar Vučić, koji je poznat kao veliki navijač Crvene zvezde.

Vučića zbog toga često prozivaju na tribinama Stark Arene. To će sigurno biti slučaj i u narednom periodu i vidjet ćemo šta će se dešavati u narednim mjesecima na temu licence.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi