Obavljeni pregovori: Mario Hezonja uskoro potpisuje za Partizan

Napušta Real

Obavljeni pregovori: Mario Hezonja uskoro potpisuje za Partizan

Edmir Škorić

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja napustit će Real Madrid u narednom periodu, a njegov novi klub za mnoge je iznenađenje.

Hezonja trenutno igra vjerovatno i posljednje utakmice u dresu Reala. Madriđani vode sa 2:0 u finalnoj seriji play-offa ACB lige i na pobjedu su od titule. Sutra će igrati treći meč i prvi u Murciji i kako sada stvari stoje, bit će to oproštaj Hrvata od Kraljeva.

Srbijanski portal Kurir.rs tvrdi da je napravljen prvi kontakt i da su ljudi iz Partizana i Hezonja obavili prve razgovore i to u Barceloni.

Hezonja je uvijek isticao da voli Partizan i da je navijač crno-bijelih, a sada bi mogao postati najveća zvijezda u ekipi Željka Obradovića.

On je u euroligaškoj sezoni imao prosjek od 13,5 poena 4,6 skokova i 0,9 asistencija u prosjeku. Prije nekoliko dana bilo je najava da će Hezonja potpisati novi ugovor sa Realom, a sada je ipak jako blizu prelaska u Partizan.

Hezonja iza sebe ima sasvim solidnu NBA karijeru. Mnogi smatraju da je mogao i više, a nastupao je za Orlando Magic, New York Knicks i Portland Trail Blazers. NBA karijeru je okončao nakon 336 utakmica i prosjeka od gotovo sedam poena i tri skoka po meču.

Navijači Partizana mogu biti itekako zadovoljni i na neki način brzo će zaboraviti odlaske nekih važnih igrača, a prije svih Kevina Puntera. Amerikanac bi karijeru trebao nastaviti u Maccabiju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pod vodstvom Željka Obradovića, koji ga je u međuvremenu učinio prvim inostranim kapitenom u historiji kluba, osvojio je ABA ligu prošle sezone kada je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije i bio izabran u drugu petorku Eurolige.

Što se tiče Reala, dogovorena je saradnja sa Walterom Tavaresom i Džananom Musom, a očekuju se i neka nova lica, prije svih playmaker Lorenzo Brown, mada još uvijek nije postignut konačan dogovor sa njim.

Top Komentari

user1706559607
Kako ce srbima zestokim valjati hrvat sad odjednom hahahaahah
1 0
user1615414136
Zar nije neki dan bila vijest kad Perez nesto zeli Perez to i dobije ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi