Što Perez želi, Perez i dobije: Mario Hezonja potpisuje ogroman ugovor s Realom!
Hrvatski košarkaš Mario Hezonja nastavlja saradnju s Realom Foto: EPA)

Izvukao je sjajnu cifru

Što Perez želi, Perez i dobije: Mario Hezonja potpisuje ogroman ugovor s Realom!

Midhat Šljivak

Florentino Perez učinio je apsolutno sve da zadrži hrvatskog košarkaša Marija Hezonju u Real Madridu i to je po svemu sudeći uspio.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez dosta vodi računa i o košarkaškoj sekciji kluba. Stari lisac je i tu kreirao zaista fenomenalan tim kojeg želi sačuvati i za budućnost.

Nedavno je ugovor s Realom produžio Walter Tavares, a uskoro bi potpis na nastavak saradnje trebao staviti i hrvatski košarkaš Mario Hezonja.

Hezonji je kraljevski klub ponudio novi dvogodišnji ugovor vrijedan pet miliona eura, a u ugovor su uključeni mnogobrojni bonusi.

Hrvat je, prema informacijama iz Španije, zadovoljan ponuđenim ugovorom i vjerovatno će ga potpisati odmah po okončanju finalne serije španske ACB lige.

Još je to jedna pobjeda nevjerovatnog predsjednika kluba Florentina Pereza. Hezonja mu je omiljen u košarkaškom timu i jasno mu je poručio da ga želi zadržati.

Oglasi

Mario Hezonja je u sezoni koja je na izmaku bio jedan od najboljih košarkaša kraljevskog kluba. U Euroligi je prosječno ubacivao 13.5 poena i hvatao je 4.6 skokova.

U ACB ligi su statistike nešto 'tanje'. Prosječno bilježi 10.4 poena uz 4.4 skokova po meču.

Podsjetimo, on je član Real Madrida postao 2022. godine. Stigao je iz ruskog Unicsa, a ranije je u Evropi igrao još za Panathinaikos i Barcelonu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Hezonja iza sebe ima sasvim solidnu NBA karijeru. Mnogi smatraju da je mogao i više, a nastupao je za Orlando Magic, New York Knicks i Portland Trail Blazers.

NBA karijeru je okončao nakon 336 utakmica i prosjeka od gotovo sedam poena i tri skoka po meču.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Koliko sam razumio, ne radi se samo o parama, radi se i o minutaži, koja je u Realu raspoređena onako kao što je bila i vjerovatno će biti. Valjda je to Mariju najviše smetalo, zato je htio da mijenja klub....ali njima treba svježa krv, Campazzo ne može sve sam, Rodrigez i Llull pitanje koliko mogu odigrati na EL nivou....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi