Ponovo uzbudljivo na Grbavici: OKK Spars savladao Borac
Sarajevski tim je stigao do osme pobjede u ABA 2 ligi ove sezone i prekinuli su negativni niz od dva uzastopna poraza

Trijumf sarajevskog tima

Ponovo uzbudljivo na Grbavici: OKK Spars savladao Borac

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Košarkaši Sparsa pobijedili su večeras na svom parketu Borac iz Čačka rezultatom 66:63 u 12. kolu ABA 2 lige.

Od prve minute se igrala veoma neizvjesna košarka. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, imale su periode igre u kojima su bili bolji, ali nijedan tim nije uspijevao da ostvari značajniju prednost.

Do samog finiša prvog poluvremena viđen je ovakav meč, ali su Sparsi stali u posljednje dvije minute, što Borac koristi i zahvaljujući Iliji Đokoviću odlaze sa sedam poena prednosti na odmor, 31:38.

Domaći košarkaši sve brzo vraćaju u meč. Nisu gostima dopustili da stvore još veću razliku, pogodili su i prvu trojku u ovoj dionici i meč je ubrzo bio ponovo u egalu. Igralo se dosta izjednačeno na obje strane, a poenima Protića sa zvukom sirene Sparsi imaju poen prednosti na ulasku u posljednju dionicu, 49:48.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Veoma tvrda košarka viđena je i u posljednjih deset minuta. Igralo se koš za koš, a pobjednik se nije mogao ni naslutiti do samog kraja. U uzbudljivom finišu bolje se snalaze domaći igrači i dolaze do veoma važne pobjede u ovom duelu.

Domaće je do trijumfa vodio Draško Albijanić sa 20 poena i sedam skokova, odličan je bio Ibrahim Durmo sa 11 poena i 14 skokova, dok je na drugoj strani Đorđe Majstorović ubacio 16 koševa.

Top Komentari

ljiljan
je li problem informisati citaoce o stanju na tabeli
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi