Sparsi se žele vratiti pobjedama

Trbić i Zahiragić najavili duel sa Borcem

Sparsi se žele vratiti pobjedama

Košarkaši Sparsa će sutra u Sarajevu dočekati ekipu Borca iz Čačka u okviru 12. kola ABA 2 lige.

Atmosfera u sarajevskom timu nije idealna nakon dva vezana poraza zbog kojih su Sparsi pali na četvrto mjesto na tabeli. Borac je prilika da se crni niz prekine, a tog mišljenja je i trener Marko Trbić.

"Igramo utakmicu protiv tima koji u posljednje vrijeme diže formu. U domaćem prvenstvu su odigrali dvije utakmice i ubjedljivo pobijedili, za razliku od nas koji imamo seriju lošijih igrara i rezultata. Sigurno da, ukoliko želimo da se vratimo u pobjednički vrh, u četvrtak moramo dati svoj maksimum angažmana, koncentracije i želje. Utakmica će biti jako teška, jer smo u lošem ritmu ali se nadam da ćemo pokazati svoje pravo lice, pokušati prevazići sve probleme i učiniti sve da pobijedimo", istakao je trener Sparsa.

"Spremni dočekujemo susret protiv Borca. Znamo da nas očekuje teška utakmica, znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i ukoliko to uspijemo zaustaviti, vjerujem da ćemo prekinuti niz poraza u ABA 2 Ligi. Poraz protiv MZT-a nas nije toliko poremetio, izvukli smo pouke iz te utakmice i idemo dalje", kazao je Adi Zahiragić, košarkaš sarajevskog tima.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Utakmica Spars - Borac na rasporedu je u četvrtak 20.12. sa početkom u 18:00 sati u SD "Novo Sarajevo" na Grbavici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi