McCollum: On je čudoviste, kapa dole za Jokića
Bek Portlanda sipao je hvalospjeve na račun Nikole Jokića

Zvijezda Portlanda o sjajnoj igri Nikole Jokića

McCollum: On je čudoviste, kapa dole za Jokića

E. Dindić

Poslije pobjede u sedmom meču finala Zapadne konferencije C.J McCollum nije mogao da ne pohvali Nikolu Jokića poslije susreta. 

Sjajni bek Portlanda odlično je zamijenio Damiana Lillarda u seriji protiv Denvera, gdje se prva zvijezda Portlanda nije najbolje snašla. McCollum je bio na prosjecima od 26,4 poena protiv Denvera, a posebno je bio dobar u susretu sa četiri produžetka kada je završio sa 41 ubačenim poenom.

"Joker je problem. On je čudovište. Skidam mu kapu. Imao je nevjerovatnu seriju. Čuo sam da je preuzeo odgovornost za poraz, ali pričamo o momku koji je imao najbolju play-off seriju, a još kada tome dodamo da je prvi put u play-offu, to izgleda zaista nevjerovatno. U majstorici je imao 29 poena i 13 skokova zaista odličan susret. Znam da će sumnjati u sebe, što je promašio slobodna bacanja, ali on je problem zaista.", rekao je McCollum te nastavio:

"Oni su zaista sjajna ekipa, i imaju svjetlu budućnost. Ono najbolje od njih tek treba da se očekuje", rekao je McCollum.

Prva utakmica finala Zapadne konferencije između Golden State Warriorsa i Portland Trail Blazersa na rasporedu je u noći između utorka i srijede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi