"Dolazim kod Nurkića, gledamo bosansku televiziju, mazi mačke i pije 10 šoljica kafe"

CJ McCollum se oprostio od Portlanda

"Dolazim kod Nurkića, gledamo bosansku televiziju, mazi mačke i pije 10 šoljica kafe"

E. Ganibegović

New Orleans Pelicansi u utorak su potvridli da su iz Portland Trail Blazersa doveli sjajnog CJ-a McColluma.

Portland je tako ostao bez važnog igrača s kojim je, otkako je došao u tim, uvijek izvojevao doigravanje.

CJ McCollum inače je i veliki prijatelj bh. košarkaša Jusufa Nurkića koji je ove sezone jedan od najboljih igrača Portlanda, a u oproštajnom pismu mnogo pažnje je posvetio upravo Bosnian Beastu.

"I naravno Nurk. Ne mogu zaboraviti Big Nurka. Moj doživotni brat Bosanac.

Nikada neću zaboraviti kada je slomio nogu 2019. godine, bio je zaglavljen na kauči, uvijek bih ga zvao na FaceTime da vidim je li dobro. Ali onda sam jednog dana odlučio da svratim kod njega i kada sam ušao sve što sam čuo bilo je brbljanje koje je dopiralo iz TV sobe, a on je prebacio kanal na SportsCenter ili tako nešto. A ja sam rekao: "Brate, ne obaziri se na mene. To je tvoja kuća. Hajde da gledamo ono što inače gledate."

On kaže: "Jesi li siguran da želiš da gledaš ono što ja gledam?"

Oglasi

Ja sam rekao: "Da, zašto ne?"

I tada sam se upoznao sa bosanskom televizijom. I ovdje ne govorimo o titlovima. Ovo je bio čisti neprevedeni internet livestream direktno iz Bosne. Mnogo toga se dešavalo, čovječe. Želim da to nazovem kao sapunica, ali je bilo i kao komedija. Postojao je majstor, i on je jurio mladu ženu, i to je izgledalo kao glavna poenta zapleta, ali onda bi to preokrenuli i napravili razne lude stvari.

Stalno sam se okreto Nurku, kao: "U redu, on je sada mehaničar? I on pokušava da se nađe sa njom, ili...?"

Mislio bih da je to ozbiljna scena, a onda bi Nurk počeo da se smoje i gledao me u fazonu: "Smiješno, zar ne? Ovaj tip je lud."

I sve to vrijeme, Nurkove luksuzne uvezene mačke lutaju po kući, a on pije svojih uobičajenih sedam do deset šoljica kafe. Čitava je to atmosfera kada odete kod Nurka. Mazi mačke govoreći im: "Moraš nabaviti Furbo. Kupujem ti Furbo."

Oglasi

(Stvarno jeste.)

Nakon što sam trejdovan, kada sam nazvao Nurka da mu kažem da sam mu ostavio dres na stolici, on je rekao: "Oh, već sam ga dobio."

Rekao sam, "Šta???"

Rekao je: "Da, ukrao sam jednu iz sobe za opremu nakon vaše posljednje utakmice."

Da, naravno, razmišljam o tome da se ja i on budimo u šest ujutru da odspavamo četiri sata kada smo jednog ljeta bili vani u Vegasu. Razmišljam o svim onim savršenim momentima s Nurkom. Ali iskreno, uspomene koje mi trenutno padaju na pamet su male stvari. Ja i Nurk gledamo bosansku televiziju tog dana", između ostalog je napisao McCollum.

Top Komentari

Ante G.
Derpe
0 19
makelele
Jel to lud, zbunjen, normalan gledao haha
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi