Sudije "guše" Srbiju, Njemačka ima značajnu prednost pred zadnjih 10 minuta

Finale SP-a

Sudije "guše" Srbiju, Njemačka ima značajnu prednost pred zadnjih 10 minuta

Edmir Škorić

U toku je veliko finale Svjetskog košarkaškog prvenstva, a sastaju se Srbija i Njemačka.

Srbija je spektakularno u polufinalu pobijedila Kanadu, dok je Njemačka priredila senzaciju i izbacila prvog favorita, selekciju Sjedinjenih Država.

U Manili se danas vodi žestoka borba za zlato, a po svemu sudeći drama će trajati do samog kraja, budući da još ništa nije gotovo nakon završene tri četvrtine.

Sa 5:0 je Srbija otvorila meč, te je vodila većim dijelom prve četvrtine, a nakon prve dvominutne pauze imala prednost 26:23.

Nekoliko rezultatskih promjena tokom druge četvrtine, da bi se poluvrijeme okončalo neriješenim rezultatom (47:47).

Oglasi

Nastavljen je izjednačen duel i u trećoj četvrtini, ali je u finišu iste Njemačka napravila prednost.

Početak utakmice je obilježila teška povreda Ognjena Dobrića, koji svakako nedostaje Srbiji u ovom finalu, ali ostatak tima radi sjajan posao.

Njemačka je povela sa 55:51 na sredini treće dionice, potom pravi seriju i dolazi do 64:53. Visoka prednost od +11 Njemačke dijelom je i zbog zaista katastrofalnih sudijskih odluka.

Svirali su neke neshvatljive odluke u korist Njemačke, a na štetu Srbije, baš u trenucima kada se Njemačka počela rezultatski odvajati. Posebno se to odnosi kada je dosuđen faul na šutu za tri Avramoviću iako ga je Schroder koljenom udario u skoku.

Čini se da je potom čist faul Bonge nad Milutinovim oprošten. Centar Srbije potom je krenuo sa protestima, pa je dobio i tehničku.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Poslije tri četvrtine igre, na semaforu je 69:57. Njemačka jeste sada bliže zlatu, ali još uvijek ostaje 10 minuta da Srbija pokuša da se vrati i da dođe do pobjede.

Teška četvrtina za Srbiju, Njemačka je istu dobila sa 22:10. Schroder je trenutno na 23 poena, F. Wagner je ubacio 17, a Voigtmann 9 poena. U sastavu Srbije Bogdanović je na 17 poena, Jović i Marinković ubacili su po 9, a Petrušev 8 poena.

Top Komentari

Ss.ba
Komentatori na sporklubu su srbi koji logicno navijaju i "navlace" za Srbiju. Na kraju kazu njemci su nas nadigrali i treba da im cestitamo. Udjem na sportsport i vidim naslov sudije "guse" pu majku vam raspalu. Kome se vise dodvoravate supci jedni. Ovo je sport a ne nacionalna politika. Srbiji cestitke. Jednu Kanadu,Usa... ostavit iza sebe. Nije mala stvar
2 0
Jadnimi
Ovo psikaralo lupa. neka sluša srbijanske spikere
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi