Micić odbio Real iz jednostavnog razloga: Nije bitno šta piše na papiru
(Foto: EPA)

Zanimljiva odluka

Micić odbio Real iz jednostavnog razloga: Nije bitno šta piše na papiru

M. Šljivak

Vasilije Micić igra košarku života.

Ovaj 25-godišnji srbijanski košarkaš briljira u dresu Anadolu Efesa i trenutno ubacuje gotovo 17 poena po meču u Euroligi.

Njegov ostanak u istanbulskom timu tokom ljeta ispostavio se kao pravi potez, a Misić je otkrio kako je odbio ponudu Real Madrida.

"Postojala je ponuda. Bez dileme, Real Madrid je najveće ime u košarci, ali kroz karijeru sam naučio da nije najvažnije ono što stoji na papiru. Ovdje sam sretan i to mi je najbitnije", istakao je Micić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nakon odličnih partija u dresu Efesa Micić je privukao interes i NBA klubova. On je 2014. godine izabran kao 52. pik od strane Philadelphia 76ersa, ali o najjačoj ligi svijeta za sada ne razmišlja.

"Određene špekulacije postoje, ali ništa se neće desiti do kraja sezone. Fokusiran sam na ovu sezonu", istakao je Micić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi