Milan Lužaić: Ozljede i bolest nam neće biti alibi
Milan Lužaić se HKK Zrinjskom priključio iz redova HKK Čapljine.

Pojačanje HKK Zrinjskog pred novu utakmicu sa Sparsima

Milan Lužaić: Ozljede i bolest nam neće biti alibi

Milan Lužaić je prije nekoliko dana dres HKK Čapljine zamijenio onim HKK Zrinjskom i u samo nekoliko nastupa ovaj košarkaš je pokazao kako će biti od velike pomoći aktualnom bosanskohercegovačkom prvaku.

Ovaj momak koji ima iskustvo igranja najjačeg ranga naše košarke u dresovima Leotara i tuzlanske Slobode dobro se uklopio u koncepciju trenera Hrvoja Vlašića i u prošlom kolu domaćeg prvenstva protiv mrkonjićke Mladosti bio je najboljim igračem Plemića.

Nakon poraza u 15. kolu ABA 2 lige od Sparsa Mostarce već sutra čeka nova utakmica sa Sarajlijama. Otprije poznati problemi s ozljedama i bolesti su još uvijek aktualni no Lužaić za SportSport.ba kaže da za lošu igru neće biti alibija:

"Čeka nas još jedna jako teška i istovremeno jako bitna utakmica" - otpočeo je Lužaić i dodao: - "Bitna je iz razloga jer nam je važan što bolji plasman u Ligi 6 u koju se ove sezone prenose bodovi. Poznato je da imamo velikih problema sa sastavom zbog silnih ozljeda i bolesti i još ne znamo u kojem ćemo se sastavu suprotstaviti Sparsima na njihovom terenu ali to ne smije biti nikakav alibi i nadam se i vjerujem da ćemo u Sarajevu odigrati puno bolje nego prije dva dana u Mostaru".

Dobro si se uklopio u sustav Hrvoja Vlašića?

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Jako mi je drago što sam postao dio ovog tima. Moram istaknuti da sam sjajno primljen kako od strane stručnog stožera tako i novih suigrača. Trudim se što prije uklopiti u tim i mislim da će to vremenom izgledati dosta bolje i nadam se da ću biti od pomoći ekipi u ostvarivanju zacrtanih ciljeva u ovoj sezoni" - rekao je mladi Trebinjac Milan Lužaić za SportSport.ba

Utakmica 13. kola košarkaške Premijer lige između OKK Sparsa i HKK Zrinjskog igra se sutra u dvorani na Grbavici u 19h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi