Vlašić: "Pa nisam čarobnjak da pobijedimo s pet igrača!"
Hrvoje Vlašić bio je izuzetno ljut nakon utakmice sa Sparsima.

Strateg Plemića nije bio zadovoljan reakcijom svog tima

Vlašić: "Pa nisam čarobnjak da pobijedimo s pet igrača!"

Sarajevski Sparsi večeras su u Mostaru u okviru 15. kola ABA 2 lige slavili protiv HKK Zrinjskog rezultatom 83:68 i ostali u vrhu produživši nadu u plasman na Final Four tog takmičenja.

Iako je Zrinjskom nedostajalo nekoliko košarkaša Hrvoje Vlašić bio je iznimno ljut reakcijom igrača koji su odigrali ovu utakmicu pa je nakon što se malo smirio rekao slijedeće:

"Otvorili smo nevjerovatno napadački utakmicu, dali smo 6 lopti u ruke direkt gostima" - otpočeo je trener Mostaraca i nadovezao se: - "Ne mogu naći puno zamjerki jer mi igraju isti igrači non-stop. Imamo problem stiže nas umor, večeras smo bili potpuno bezidejni smo".

"Protivnik dobar u rotaciji je imao 12 igrača i  jednostavno nismo izdržali. Nisam ni ja čarobnjak da svakoga uvedem unutra i da mislimo da će dati i nešto napraviti. Mladi igrači trebaju odraditi proces od pet godina da bi tek počeli igrati kako treba. Loša predstava i izuzetno sam ljut. U nedjelju nas čeka druga utakmica sa njima i pokušati ćemo nešto izvući iz ove utakmice i probati iznenaditi, međutim sa našom rotacijom i pojačanjima koja su oni doveli biti će jako teško. Čestitam protivniku na pobjedi i vidimo se u nedjelju." - kazao je nakon utakmice Hrvoje Vlašić, trener Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Top Komentari

Kobe4life
Hrvati pali ste kurcu za uši, Dodiku se klanjate
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi