Zvezda pala u Ljubljani, ali način izvođenja slobodnih bacanja Dragića je pravi hit

Publika je bila veoma nervozna, a on 'hladan'

Zvezda pala u Ljubljani, ali način izvođenja slobodnih bacanja Dragića je pravi hit

S. Mlaćo

Sasvim neočekivano Crvena zvezda je pala večeras u 15. kolu ABA lige u Ljubljani.

Cedevita Olimpija je slavila 96:86, ali jasno je bilo da će srbijanski tim morati negdje 'pasti', posebno zbog jakog zgusnutog rasporeda, kako igranja u ABA ligi, tako i u Euroligi.

Olimpija je to maksimalno iskoristila i obradovala svoje navijače, a među najzaslužnijim na parketu bio je iskusni Zoran Dragić.

Dragić je upisao 19 poena, a vratio se tek poslije povrede, no navijači će mu imati šta da "zamjere". Naime, on je iskoristio četiri slobodna bacanja, ali na zanimljiv način.

Svako od bacanja šutirao je od tablu, pa su se navijači Cedevita Olimpije svaki put držali za glavu i pitali se da li će lopta završiti u košu.

Svaki put je pogodio, ali video je postao hit, no zbog svog velikog iskustva Dragić je bio 'hladan'. Vidio je da mu sve ide po planu i nije odustao, a ovako je to izgledalo.

Oglasi

U KK Crvena zvezda odmah otkrili razloge poraza

Trener Zvezde Janis Sferopulos je jasno podcrtao da je umor savladao njegov tim, ali čestitao je rivalu.

"Želim da čestitam Cedevita Olimpiji na pobjedi. Igrali su sa više energije, teško je slaviti kada vam rival postigne 96 poena. Naša odbrana nije bila dovoljna, a imali smo tri utakmice u pet dana.

Imali smo i dva putovanja u pet dana, ali pokušali smo dati i večeras sve od sebe, no to nije bilo dovoljno. U NBA se ovi porazi zovu "schedule" porazi. Za nas je upravo takav poraz", rekao je Grk pa vratio optimizam.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Nasavljamo dalje, i dalje smo prvi u ABA ligi".

Naveo je da je Miloš Teodosić povrijedio zglob, te da će u narednim danima znati jasniju situaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti