Milošević blistao u iznenađujućem porazu Prometheusa

Bh. reprezentativac ubacio 28 poena

Milošević blistao u iznenađujućem porazu Prometheusa

M. Šljivak

Bh. reprezentativac Milan Milošević odigrao je fantastičan meč u 8. kolu grčkog košarkaškog prvenstva.

Njegov Prometheus je iznenađujuće poražen na gostovanju kod Rethymna rezultatom 82:78.

Većim dijelom prvog poluvremena igrala se izjednačenja košarka. Nakon prve dionice domaći tim je imao dva poena prednosti (18:16), imali su domaći i sedam poena prednosti tokom druge dionice, ali se Prometheus uspio vratiti i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom, 33:33.

Ipak, u nastavku Rethymno za nijansu bolji tim. Nakon 30 minuta igre imao je plus jedan (54:53), da bi meč prelomili u posljednjoj dionici za konačnu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Bh. košarkaš je meč završio sa 28 poena i devet skokova za nešto više od 37 minuta, dok je kod domaćeg tima Stefan Moody ubacio 21 poen.

Ovo je Prometheusu tek drugi poraz u sezoni (6-2), dok je Rethymno došao do treće pobjede u osam utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi