Milutinov izabran za MVP-a 16. kola Eurolige

Centar grčkog Olympiacosa

Milutinov izabran za MVP-a 16. kola Eurolige

Srbijanski košarkaš Nikola Milutinov proglašen je za MVP-a 16. kola Eurolige.

Milutinov koji nastupa za Olympiacos je u velikom derbiju protiv Panathinaikosa (79:65) odigrao brutalnu partiju. Za 30 minuta provedenih na parketu je postigao 18 poena, a imao je isto toliko skokova, što mu je bilo dovoljno za zabilježi indeks korisnosti 41.

Na kraju je očekivano i sasvim zasluženo titula najkorisnijeg košarkaša 16. kola otišla u njegove ruke, a prethodno je za MVP-a biran i u 2. i 13. kolu.

U minulom kolu još su se istaknuli Gustavo Ayon u dresu Real Madrida i Goga Bitadze iz Budućnosti koji su imali indeks 31.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Olympiacos u Euroligi inače zauzima peto sa deset pobjeda i šest poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi