Raduljica je hit dana - Prvo je zakucao, a onda potez kakav se u košarci ne pamti

Znao je šta slijedi

Raduljica je hit dana - Prvo je zakucao, a onda potez kakav se u košarci ne pamti

Edmir Škorić

Srbijanski košarkaš i bivši reprezentativac te zemlje, Miroslav Raduljica, na neobičan je način završio utakmicu.

Raduljica je sa Marousijem slavio sa 99:73 protiv Apollona u 19. kolu grčkog prvenstva. Nikolaidis je sa 19 poena predvodio domaći tim, 18 je ubacio Cosey, a 17 Raduljica, koji je bio i igrač utakmice s obzirom na 12 skokova.

Raduljica je na terenu proveo 28 minuta i 56 sekundi, a izašao je na pomalo nevjerovatan način. Naime, pri rezultatu 87:67 je ukrao loptu, sjurio se ka košu i silovito zakucao.

Ostao je potom da "visi" na obruču, zbog čega je dobio drugu tehničku i morao je da napusti parket. Toga je očito bio svjestan, pa je mahao ljudima oko sebe dok je išao prema svlačionici.

Oglasi

On je na hlađenje morao tri minuta prije kraja meča, ali već je bilo uveliko jasno da je njegov tim upisao novu pobjedu i vjerovatno bi ga trener ubrzo izveo iz igre.

Raduljica je član Marusija od 2023. godine, kada je došao iz Crvene zvezde, čiji je član bio prošle sezone.

Nakon što je igrao za različite klubove u Srbiji, kao što su FMP Železnik i Crvena zvezda, Raduljica je privukao pažnju međunarodnih klubova. Kasnije je igrao u Euroligi za klubove poput Efesa iz Istanbula, Olympiacosa iz Pireja i Milan.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Također, Raduljica je bio član srpske košarkaške reprezentacije, sudjelujući na raznim takmičenjima, uključujući Olimpijske igre i Svjetska prvenstva. On je poznat po svojoj veličini, fizičkoj snazi ​​i sposobnosti igre pod košem, ali i "hardenovskoj" bradi.

Iako Raduljica nije bio toliko poznat kao neka druga imena u svijetu košarke, poput NBA zvijezda, on je ostvario značajan uspjeh u evropskoj košarci i bio je važan igrač za svoju reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi