Jokić i Giannis su opet dominirali, ali cijela NBA je u šoku zbog podmuklog i stravičnog nokauta

Bilo je dramatično na NBA parketima

Jokić i Giannis su opet dominirali, ali cijela NBA je u šoku zbog podmuklog i stravičnog nokauta

A. Čaušević

Nikola Jokić i Giannis Antetokoumpo su sa Lukom Dončićen glavni kandidati za titulu MVP-ja. Srbim i Grk su pružili nove sjajne partije, ali priča večeri u NBA ligi je brutalan i podmukao nokaut sa meča između Detroit Pistonsa i Orlando Magica.

Neposredno prije kraja prvog poluvremena meča Pistons - Magic isključena su trojica igrača Moe Wagner, Killian Hayes i Hamidou Diallo.

Prilikom napada Wagner je odgurnuo Hayesa te je košarkaša Pistonsa poslao na klupu, što je natjeralo Dialloa na žestoku reakciju.

Diallo je dotrčao i gurnuo Wagnera sa leđa, a Hayes se pridigao te na podmukao način udario Wagnera u vrat koji je momentalno uspavan.

Kompletan incident je uklučio igrače i trenera iz obje ekipe, kao i sudije i zaštitare. Na sreću kompletna situacija nije izmakla iz ruku iako se cijela klupa Magica zaletila prema košarkašima Pistonsa.

Oglasi

NBA je već pokrenuo istragu i sigurno je da se Hayes suočava sa žestokom kaznom jer je udario igrača sa leđa koji se nije branio.

Inače, utakmicu u svoju korist su riješili Pistonsi rezultatom 121:101, do pobjede su ih vodili Burks sa 32 te Bey sa 28 poena.

Jokić je odigrao još jedan fantastičan meč. Zabio je Sacramento Kinsku 40 poena, dodao sedam skokova i šest asistencija, ali to nije bilo dovoljno Denver Nuggetsimama.

Kingsi su uzbudljivoj završnici slavili rezultatom 127:126. Odlični su bili Fox i Sabonis sa po 31 poenom. Jokić je imao šut za pobjedu, ali nije pogodio.

I Antetokounmpo je slično prošao kao srbijanski košarkaš. Sa 45 poena, 22 skokoa i sedam asistencija Grk je odigrao dominantno, ali su njegovi Milwaukee Bucksi izgubili na gostovanju kod Chicago Bullsa.

Bullse je do trijumfa nakon produžetka rezultatom 119:113 predvodio DeMar DeRozan sa učinkom od 42 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi