'Moramo pronaći način da zaustavimo Jokića'

Iskren je bio play Portlanda

'Moramo pronaći način da zaustavimo Jokića'

S. Grebović

U prvoj polufinalnoj utakmici Zapadne konferencije NBA lige između Denver Nuggetsa i Portland Trail Blazersa na kraju su slavili domaći sa 121:113.

U pobjedničkom timu je po običaju prednjačio srbijanski košarkaš Nikola Jokić sa 37 ubačenih poena, kojima je dodao i šest asistencija i devet skokova.

Portland sa 23 primljena poena nakon izgubljenih lopti i pored šuta za tri poena Denvera nije imao šansePlaymaker ekipe Portland Trail Blazersa Damian Lillard izjavio je po završetku susreta da je ovo tek prva utakmica serije, kao i da ima još nekoliko stvari koje njegov tim mora da poboljša.

Također dotakao se i igre Nikole Jokića, za kojeg ima samo riječi hvale.

"On je sjajan igrač, moramo timski da ga čuvamo. Jasno je da ga ne možemo u potpunosti zaustaviti, ali moramo da mu otežamo stvari, da igramo sa više fizičkog kontakta i da mu ne dozvolimo lak put ka košu. Moramo da budemo spremni da ‘kopamo‘, da pomognemo kad je on na niskom postu. Također ćemo morati da vodimo računa da ga gradimo kako treba jer je odličan u tome da nakon svog promašaja odmah pokupi loptu. Radi mnogo detalja koji mu idu u korist, ne zavisi od atleticizma i brzine, lukav je i odmah iskoristi i najmanje opuštanja. Moramo više da mu otežamo, da budemo svjesniji gdje je i šta radi u svakom momentu", jasan je bio Lillard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije