Mornar razbio Cibonu

ABA liga

Mornar razbio Cibonu

E. Škorić

Košarkaši Mornara pobijedili su Cibonu sa 91:78 u meču 17. kola ABA lige.

Mornar je stigao do sedme pobjede protiv indisponirane Cibone, ali oba tima su skoro bez ikakvih šansi kada je u pitanju borba za play-off.

U takvim, rasterećenim okolnostima Mornar je stigao do uvjerljive pobjede. Poslije prve dionice domaćin je u Baru vodio 24:19, a na poluvremenu je bilo 12 razlike.

U nastavku meča Mornar je dominirao, prednost domaćina je bivala samo veća, pa je Cibona na kraju dobro i prošla sa 13 poena zaostatka.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Vranješ je s 23 poena vodio Mornar do pobjede, Micović je dodao 14, dok je na drugoj strani Markota ubacio 14, a Ljubičić 13 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi