Fantastična utakmica na Kanarima: Mornar slavio kod Gran Canarie

NBA rezultat u utakmici Eurocupa

Fantastična utakmica na Kanarima: Mornar slavio kod Gran Canarie

Nadasve sjajnu utakmicu odigrali su večeras na otvaranju Top 16 faze Eurocupa Gran Canaria i Mornar iz Bara.

Učesnik ABA lige ostvario je pobjedu NBA rezultatom na teškom gostovanju od 102:100 i tako sjajno otvorio ovu fazu natjecanja.

U ovoj utakmici rezultat nije bio jedino što je podsjećalo na NBA ligu. Napadački intezitet ovog susreta uistinu je podsjećao na neku utakmicu regularnog dijela sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta a na kraju su veliku radost doživjeli košarkaši Mornara. Rezultat dovoljno sam po sebi govori da je obrana i kod jednih i drugih bila u drugom planu ali iako je Mornar vodio 47:43 na poluvremenu sticao se osjećaj da domaći tim ima pod kontrolom situaciju u ovom meču. No nastavak je dobio pravi vatromet s obje strane.

Mornar je do kraja pogodio sjajnih 16 trojki iz 31 pokušaja a u oba tima bilo je po pet košarkaša sa 10 ili više poena. Na kraju je viđena neočekivana drama. Mornar je samo 70 sekundi do kraja imao sigurnih 100:90, ali velika neodgovornost gostujućih košarkaša do kraja utakmice rezultirala je trojkom Albycija za 100:100 9 sekundi do kraja meča. U zadnjem napadu Crnogoraca Pullen je izborio slobodna bacanja i pogodio za 102:100, a Gran Canaria u zadnjem napadu nije za 4,4 sekunde koliko joj je ostalo za napd nakon time outa uputila šut prema košu na vrijeme i Mornar je došao do velike pobjede na jako teškom gostovanju.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Barane je predvodio Whitehead s 28 poena i podsjećanjem na svoje najbolje NBA dane, a po 14 su ubacili Gabriel i Pullen. Nemanja Gordić je za 15 minuta na parketu ubacio 2 poena. Slaughter je sa 23 predvodio Gran Canariu, dok je 16 dodao bivši igrač Budućnosti Kilpatrick. 

Top Komentari

doctoroffootball
To je to ulaganje u sport, energija, kada i mjesto i ljudi dišu i rade za jedno. Za sportski uspjeh. Kapa dole majstori
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti