Zeničani uz veliku podršku navijača vjeruju u pobjedu i majstoricu
Zeničani su s mladom ekipom izborili plasman u finale play-offa

OKK Čelik dočekuje KK Gradinu

Zeničani uz veliku podršku navijača vjeruju u pobjedu i majstoricu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u subotu u zeničkoj Areni u okviru druge utakmice finala play-offa A1 lige dočekuju tim Gradine iz Srebrenika. Zeničani su u prvom meču tijesno poraženi, nakon velike borbe u posljednjoj četvrtini, a sutra žele da pobjedom izjednače seriju.

Danas je u prostorijama OKK Čelik održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnim medijima obratili predsjednik kluba Goran Bulajić, trener Armel Mujaković, te košarkaši Anes Podojak i Imran Porča.

Predsjednik Čelika kazao je nešto više o sutrašnjoj utakmici, ali i eventualnom plasmanu u najviši rang takmičenja.

"Sutra igramo jednu jako važnu utakmicu, vjerovatno i najvažniju ove sezone. U slučaju pobjede izborit ćemo majstoricu u Srebreniku, a u slučaju poraza za nas je kraj jedne veoma uspješne sezone. Vjerujemo u naše momke i njihovu energiju, ako ponove utakmicu protiv Radničkog u Areni, ne sumnjam u pobjedu. Pozvao bih sve navijače da nas podrže i dođu u što većem broju, ova ekipa je zaslužila da bude podržana u velikom broju. Kada je u pitanju plasman u viši rang, to nam se pitanje mota po glavi kako smo u vrhu ove sezone. Razmišljali smo i o špekulacijama i statusu Gradine ako budu oni najbolji, a da se desi da ne žele da sudjeluju u najvišem rangu, mi smo spremni da igramo u višem rangu, ali bi voljeli da taj povratak u Premijer ligu prije svega izborimo rezultatski, odnosno na terenu“, istakao je Bulajić.

Trener Armel Mujaković vjeruje da će ekipa sutra pokazati kvalitetu i karakter, te da će slaviti pobjedu.

"Izgubili smo prvu utakmicu u posljednjoj četvrtini, imali smo nekoliko prilika da povedemo u Srebreniku, a da smo poveli mislim da bismo prelomili utakmicu u našu korist. Nije bio ujednačen kriterij kod sudija i to je jedan od razloga za poraz. Spremni smo za sutrašnju utakmicu, željni da pobijedimo i pokažemo da možemo igrati i pobjeđivati svakoga, posebno na domaćem terenu. Sinoć smo na treningu imali peh, povrijedio se Halid Karalić i on neće konkurisati za sutrašnji duel. Uz veliku podršku navijača vjerujem da ne možemo odigrati loše. Sam ulazak u finale je za nas veliki uspjeh, te dodatan motiv i za ove mlade igrače da pokažu svoje kvalitete“, kazao je Mujaković.

Anes Podojak novopečeni juniorski reprezentativac BiH, optimista je pred sutrašnju utakmicu

"Očekujem tešku i napetu utakmicu protiv Gradine, mi se nadamo da ćemo odigrati dobro tu utakmicu i da ćemo pobjedom izboriti majstoricu u Srebreniku. Pozvao bi sve navijače da nas podrže u sutrašnjoj utakmici. Kada su u pitanju utakmice u ovoj ligi na gostujućim terenima, veoma je napeto i mlade igrače uhvati određena trema, ipak mnogo je lakše igrati u Areni, nego u dvoranama poput Srebrenika i li Goražda“, istakao je Podojak.

Imran Porča vjeruje da će zajedno sa saigraćima zaustaviti udarnu trojku ekipe iz Srebrenika

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Naša očekivanja su da ćemo mi izboriti tu majstoricu, tako da sutra moramo pobijediti. Hrnčić, Tanasilović i Čerkezović su glavni igrači i njih moramo limitirati u sutrašnjoj utakmici, ako želimo ostvariti trijumf. Uz dobru odbranu i podršku navijača, koji će sutra doći u velikom broju, vjerujem u našu pobjedu“, kazao je Porča.

Utakmica između OKK Čelik i KK Gradina igra se u subotu u zeničkoj Areni od 19.sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi