Mulaomerović: Pobjeda otvara vrata prema gornjem dijelu tabele

Tuzlaci slavili u Donjem Vakufu

Mulaomerović: Pobjeda otvara vrata prema gornjem dijelu tabele

Košarkaši Slobode ostvarili su pobjedu u Donjem Vakufu.

Tuzlaci predvođeni Damirom Mulaomerovićem u sklopu 13. kola prvenstva BiH pobijedili su Promo rezultatom 78:75, što im je bio treći trijumf u nizu.

Nakon utakmice razloga za zadovoljstvo imao je i trener Slobode.

Publika je bila sjajna. Nije lako igrati u ovakvoj atmosferi, pogotovo jer smo prije 48 sati imali još jednu tešku utakmicu. Bilo je dosta pražnjenja s naše strane, ali na kraju vjerujem da je bilo zanimljivo i da je publika u Donjem Vakufu mogla uživati. Odlučila je jedna-dvije lopte i, sve u svemu, možemo biti zadovoljni s ovom pobjedom koja nam otvara vrata prema gornjem dijelu tablice", kazao je Mulaomerović.

O dometima Slobode u ovoj sezoni nije želio pretjerano govoriti.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Ja sam tu relativno kratko, ali u posljednje vrijeme napravilo se dosta dobrih stvari. Vidjet ćemo, mi idemo iz utakmice u utakmicu, pa dokle doguramo. Nadam se da ćemo ući u Ligu 6 i da ćemo pokazati kvalitetu. Optimističan sam, mislim da možemo puno bolje", poručio je.

U drugom susretu 13. kola, podsjetimo, Spars Realway je na domaćem parketu poražen od Širokog Brijega (64:77).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi