Novi "brodolom" bh. košarkašica na Svjetskom prvenstvu u Australiji
FOTO: FIBA

Belgija također furiozna

Novi "brodolom" bh. košarkašica na Svjetskom prvenstvu u Australiji

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je i četvrti meč na Mundobasketu u Australiji.

U okviru grupe A rival u četvrtom kolu bila je selekcija Belgije, stari naš poznanik, a konačan rezultat u dvorani u Sidneyu glasio je 85:55 za Belgiju.

Naše djevojke su odigrale još jednu lošu utakmicu bez ideje u napadu, odbrana je na momente izgledala dobro, ali mala je to utjeha.

Utakmica počinje sa nekoliko promašaja ispod oba koša, a nakon toga Belgija pravi mini seriju i vodi sa 6:2. Brzo se vraćamo poenima Matee Tavić i rezultat sredinom prvog perioda bio je 8:8. Ipak pred kraj četvrtine nekoliko grešaka naših djevojaka što koriste Belgijanke i prva četvrtina je završena rezultatom 17:12 u korist Belgije.

Opis nije dostupan.

Belgijanke su puno bolje zaigrale u drugoj četvrtini, odmah na startu su napravile seriju i povele sa 26:16. Nakon toga dosta grešaka u igri naše reprezentacije što se odrazilo i na rezultat. Protivnice su imale nekoliko laganih poena i otvorenih situacija za tri poena tako da je rezultat nakon prvog poluvremena bio 37:22 za Belgiju, ujedno i najvećih +15 u tom trenutku.

Oglasi

U trećeoj četvrtini još jedna crna rupa u igri naše reprezentacije, to su Belgijanke iskoristile i vrlo brzo su došle do +20. Pokušali smo to malo spustiti poenima Jones i Tavić, ali razigrala se Linskens vezala osam poena i odvela Belgiju na +23, rezultat na kraju trećeg period glasio je 62:39 za Belgijanke.

Opis nije dostupan.

U četvrtoj četvrtini slična igra kao i u prtehodna tri perioda, Belgijanke su igrale svoju igru, naše djevojke dosta griješile i bilo je samo pitanje konačnog rezulata, a na kraju je na semaforu pisalo

Kod Beglije su strijelci bili raznovrsni, a izdvaja se Kyara Linskens sa 13 poena i sedam skokova, Jule Vanloo je ubacila 13 poena, a u drugom poluvremenu se raspucala Hind Ben Abdelkader koja je meč završila sa 16 poena.

U našoj selekciji Matea Tavić je ubacila 13 poena, dodala četiri skoka i dvije asistencije, 13 poena je ubacila i Nikolina Elez, dok je Nikolina Knežević susret završila sa 12 ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

U posljednjem kolu sutra u šest sati ujutro naše djevojke igraju protiv SAD-a i to će biti oproštaj od Svjetskog prvenstva u Australiji za naš tim.

Opis nije dostupan.

Top Komentari

vjecna_vatra
Kako objasniti profesionalizam: 1. uoci utakmice vecera,pice i partijanje na brodu (utakmica sa Belgijom sutra u11;30) 2. Posto smo opet glatko sa 30 razlike izgubili od Belgije Veceras isto se odlazi na partijanje na brodu (priprema za sutrasnji mec sa SAD-om ) Jel takvo ponasnje dolikuje jednoj reprezentaciji na svjetsom prvenstvu gospodo ...Sramotno
7 0
Salt_boy075
Sto je najgore to se desava i u fudbalu mladjim kategorijama zovu se djeca koja igraju za Borac,Siroki Zrinski itd..a 100% ta djeca su rasla u mrznji prema BiH i ono dodje u kamp trenira i kas utakmca dodej ne daje ni 20%..ovo mora prestati ..Toliko tajkuna poslije rata tj ljudi koji za sebe kazu da su Bosanci npr Bingo i druge Bosnje( razumij3m druga dva naroda) marke nece da uloze u Sport men3 to boli i nikad mi nece biti jasno!!
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi