Emotivna i iskrena poruka Razije Mujanović nakon još jednog ubjedjivog poraza bh. košarkašica

Loše igramo na Svjetskom prvenstvu

Emotivna i iskrena poruka Razije Mujanović nakon još jednog ubjedjivog poraza bh. košarkašica

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i treći poraz na Svjetskom prvenstvu.

Naše djevojke su ubjedljivo su poražene od Južne Koreje rezultatom 66:99.

To je bio još jedan katastrofalan dan za naš tim na prvenstvu koje se održava u Australiji, a nakon svega oglasila se legendarna Razija Mujanović koja je tim menadžer u našoj rerpezentaciji.

"Tri poraza, svaki podjednako bolan. Nema opravdanja, bez obzira na sve okolnosti oko odlaska na Svjetsko prvenstvo, kadra i još nekih stvari koje ćemo iskomunicirati kada dođe vrijeme.

Naše neiskustvo je došlo do izražaja, očigledno nismo još spremni za ovako velik korak. Nadam se da će ove djevojke imati priliku ponovo da igraju na velikom takmičenju i skupe to neophodno iskustvo, da rastu uz našu Jonquel Jones i u budućnosti se pokažu u drugom svjetlu.

Ponosno smo svaki putu stajali zagrljeni i gledali zastavu naše Domovine. Hvala svima koji zbog nas niste spavali i koji ste nam podrška. Žao mi je ako smo iznevjerili vaša očekivanja, ali i porazi su lekcije i moramo ih pretrpiti i nastaviti dalje.

Idemo odigrati još dvije utakmice, probati upisati historijsku pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Kada se vratimo kući, napravit ćemo analizu i poboljšati stvari koje nisu valjale.

Volim te Bosno i Hercegovino", poručila je legendarna Razija Mujanović.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Našu reprezentaciju do kraja prvenstva očekuju još dva meča.

Naredni je u noći sa nedjelje na ponedjeljak u 3 i 30 protiv Belgije, a onda u utorak 27. septembra u 6 ujutro po našem vremenu igramo protiv najjače selekcije svijeta, to je naravno SAD.

Top Komentari

CeZenicaLik
Bravo Razija.Bez podrske svih nece biti ni napretka
1 0
Gari Garinča
Ima nešto truhlo u ovoj reprezentaciji Razo.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti