Selektor Lojo bez posebnog komentara nakon još jednog ubjedljivog poraza bh. košarkašica

Press konferencija

Selektor Lojo bez posebnog komentara nakon još jednog ubjedljivog poraza bh. košarkašica

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je i četvrti meč na Mundobasketu u Australiji gdje je upisala i četvrti ubjedljiv poraz ovaj put od Belgije rezultatom 85:55.

I u ovoj utakmici bilo je dosta grešaka u našoj igri, dosta promašaja, što su Belgijanke lagano i sigurno kažnjavale.

Po završetku meča održana je press konferencija na kojoj su mediima obratili reprezentativka Nikolina Elez i selektor Goran Lojo.

Nikolina Elez je pružila pristojnu partiju, a nakon utakmice je imala kratak komentar na još jedan ubjedljiv poraz naših djevojaka.

"Bilo se teško vratiti nakon tri visoka poraza. Jones je veoma umorna. Jedino što mogu reći da ćemo se puno bolje spremiti za novembarski meč sa Belgijom", rekla je vidno umorna i razočarana Eelez.

Selektor Goran Lojo također nije puno toga rekao, čestitao je Belgiji i izdvojio par stvari koje su možda ključne kod naše igre.

"Teška utakmica, mentalno smo loši, pokušamo se vratiti, ali ne ide, nestane nam energije. Na kraju dosta grešeka, jedna za drugom i na kraju svega je ovaj rezultat. Čestitam Belgiji na kraju na zasluženom trijumfu", rekao je Lojo, koji je i pohvalio domaćine u Sidneyu na odličnoj organizaciji te se zahvalio našim navijačima na podršci.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Naše djevojke sutra očekuje utakmica protiv SAD-a, sigurno loš trenutak da se igra protiv najjače selekcije današnjice.

Gotovo je sigurno da ćemo hsitorijski Mundobasket završiti bez trijumfa i sa pet ubjedljivih poraza, a po povratku iz Australije treba uraditi dobru analizu svega urađenog.

Top Komentari

znalac001
Ovo je nas historiski plasman to najbolje oslikava stanje u drzavi
3 0
hake
Odlazi smeće jedno ! Veze ti nemaš! Kako te nije stid ovako vodit ekipu? Imali ste dovoljno vremena da se spremite za ovo sp! I tebe i Raziju treba nogom u dupe nabit. Nemate niti jednog razloga za izvlačenje. Morali ste dobit Portoriko i Južnu Koreju sa i bez Jonesove! Gnoju jedan. Samo je do tebe i do Razije jer te podržava u tvom neznanju! Marš stoko...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije