Crna Gora dobro počela, a onda Litvanija ubacila u svoju brzinu
FOTO: FIBA

Borba za prvo mjesto u grupi D

Crna Gora dobro počela, a onda Litvanija ubacila u svoju brzinu

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Crne Gore nije mogla do velikog trijumfa na Mundobasketu protiv favorizovane Litvanije i u drugi krug će prenijeti jedan bod, a Litvanija dva boda iz grupe D.

U direktnom duelu za prvo mjesto u grupi Litvanije je slavila rezltatom 91:71.

Crna Gora je dobro otvorila susret, slušao ih je šut, a imali su dosta dobrih akcija.

Prva četvrtina zavrešna je vodstvom Crne Gore rezultatom 27:26.

U drugom periodu bude se Litvanci, posebno u odbrani gdje su dozvoili Crnogorcima samo 13 poena u drugoj četvrtini i rezultat na poluvremenu je glasio 48:40 za Litvaniju.

Slična igra i u trećem periodu, Litvanija je u odbrani bila sjajna, Crna Gora se mučila u napadu i treći period je završen 18:10 za Litvance, koji su tako početkom posljednjeg perioda imali velikih +16.

Oglasi

U posljednjoj četvrtini Litvanja je rutinski čuvala prednost i upisala treći trijumf na prvenstvu sa konačnim rezultatom 91:71.

Kod pobjedničkog tima u fazi napada odličan je bio Rokas Jokubaitis sa 19 poena, pet skokova i šest asistencija, Mindaugas Kuzminskas je susret završio sa 15 poena.

U redovima Crne Gore ponovo je prvo ime bio Nikola Vučević sa 19 poena, po 13 poena su ubacii Kendrick Perry i Marko Simonović.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U srijedu se igraju preostali mečevi trećeg kola nakon kojih ćemo znati konačan izgled grupa u drugoj fazi i koje reprezentacije koliko bodova prenose.

Naravno tu će biti i utakmice za plasman koje mogu biti također zanimljive.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti