Kanada je "zaledila" Libanon na -55 i oborila zanimljiv rekord Mundobasketa
FOTO: FIBA

Dominacija na parketu

Kanada je "zaledila" Libanon na -55 i oborila zanimljiv rekord Mundobasketa

Haris Zilić

Trećeg dana Mundobasketa vidjeli smo i najubjedljivi trijumf na prvenstvu. Vlasnik je selekcija Kanada koja je u drugom kolu grupe H u Jakarti sa visokih 128:73 deklasirala Libanon.

Od samog početka Kanada je imala prednost istu je povećavala iz napada u napad protiv vrlo slabe selekcije Libanona.

Na poluvremenu Kanada je zabila čak 66 poena što dovoljno govori o igri Libanona psoebno u odbrani. Rezultat poluvremena glasio je 66:30 za Kanađane.

Libanon je nivo ispod svjetske košarke, ali eto zbog lakše konkurencije u Aziji i proširivanja Mundobasketa na 32 ekipe, ugrabili su priliku da se predstave na svjetskoj sceni.

U prvom kolu Libanon je poražen 109:70 od Latvije, a u posljednjem kolu ih očekuje duel protiv Francuske.

U današnjem duelu, ako gledamo strijelce u Kanadi su svi igrali, svi su bili raspoloženi i Kanađani su napravili jedan nevjerovatan pdovig.

Oglasi

Naime, čak deset od 12 košarkaša iz rostera Kanade danas je ubacilo dvocifren broj poena što se desilo prvi put u historiji Mundobasketa. Rj Barret je bio najefikasniji sa 17 poena.

Kod Libanona prvo ime bio je Omari Rasulala Spellman sa 16 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U drugom meču drugog kola grupe H danas se sastaju Francuska i Latvija.

Ako bi Latvija iznenadila Francuze sa Kanadom bi išla u drugi krug što bila velika senzacija i šok za Francuze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi