Furija furiozna protiv Obale Slonovače
FOTO: FIBA

Mundobasket 2023

Furija furiozna protiv Obale Slonovače

Haris Zilić

Selekcija Španije je također u užem krugu favorita za visok plasman na ovogodišnjem Mundobasketu, a u prvom kolu nisu imali milosti prema reprezentaciji Obale Slonovače, odigrali su furiozan susret i slavili rezultatom 94:64 u utakmici u okviru grupe G.

Prva četvrtina u laganom ritmu, ali dovoljno da Španci odu na +7, na kraju perioda na semaforu je pisao 24:17.

U drugoj četvrtini brzina više kod Španaca i rutinskom igrom na poluvrijeme odlaze pri vodstvu 51:34.

Kako je meč odmicao tako su Španci ubacivali u brzinu više, a razliku su povećali i nakon treće četvrtine. Pred ulazak u posljednji period Španije imala prednost 73:47.

Do kraja meča efikasna košarka, dosta lijepih poteza i Španci su napunili još samopozdanje pred nastavak prvenstva. Na kraju konačnih 96:64.

U redovima Španiji najraspoloženiji je bio Willy Hernangomez sa 22 poena i pet skokova, Juancho Hernangomez je susret završio sa 11 poena.

Oglasi

Kod Obale Slonovače Bazoumana Kone je imao učinak od 11 poena i tri skoka, Jean Philippe Dally je dodao deset poena.

Španija je apsolutni favorit u grupi G gdje su još selekcije Irana i Brazila te pomenuta Obala Slonovače.

Brazil je u prvoj utakmici ove grupe deklasirao Iran sa 100:59, tako da je jasno da će Španci i Brazilci se boriti za prvu poziciju u grupi, odnosno vidjet ćemo koja će selekcija prenijeti bodove u drugi krug.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Obala Slonovače i Iran će u međusobnom duelu odlučivati o trećem mjestu, naravno ako ne bude nekih senzacionalnih rezultata u što je teško vjerovati nakon prvog kola.

U drugom kolu grupe G igra se mali derbi Španije i Brazila, dok će snage u drugoj utakmici odmjeriti Obala Slonovače i Brazil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti