Ratnici sa Novog Zelanda su bili žilavi, ali SAD je košarkaška priča za sebe
FOTO: FIBA

Rutinski trijumf Amerikanaca

Ratnici sa Novog Zelanda su bili žilavi, ali SAD je košarkaška priča za sebe

Haris Zilić

Na parket na ovogodišnjem Mundobasketu izašli su i Amerikanci. SAD je prvi favorit za osvajanje titule, a čini se da nisu još u brzini kakvoj znaju biti, barem tako govori igra u prvom kolu grupe C, gdje su savladali žilavi Novi Zeland rezultatom 99:72 iako je dobar dio meča Novi Zeland bio u kakvom-takvom priključku.

Prvu četvrtinu Novi Zeland nije dozvolio Amerikancima da se odmaknu i završena je rezultatom 19.l18 u koristi SAD-a.

U drugoj četvrtini nekoliko grešaka u napadu košarkaška Novog Zlenda i na poluvremenu SAD je imao prednost 45:36.

Početak treće četvrtine donosi egal igru, ali Amerikanci su se dobro oznojili u napadu da ne dozvole Novozelanđanima bilo kakav priključak. Ipak pred kraj četvrtine Amerikanci ulaze u seriju i nakon treće četvrtine rezultat je glasio 76:58.

U posljednjem periodu gledali smo igru većinom koš za koš za koš do konačnih 99:72 . Iako rezultat tako možda i ne govori Amerikanci nisu baš briljirali u prvom susretu.

Oglasi

Prema navici američki tim je bio raznovrsan u napadu, tako je Banchero postigao 19 poena, Edwards je dodao 14, po 12 su postigli Jacskon i Reaves.

U Novom Zelandu odličnu partiju je pružio Te Rangi sa 15 ubačenih poena, Ili je imao učinak od 12 poena i četiri skoka.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U prvom kolu grupe C Grčka je sa 92:71 rutinski savladala Jordan i opravdala ulogu favorita.

U drugom kolu ove grupe Novi Zeland igra protiv Jordana, a SAD protiv selekcije Grčke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi