Španci i definitivno bez Gasola na Mundobasketu

Povreda učinila svoje

Španci i definitivno bez Gasola na Mundobasketu

Reprezentacija Španije na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kini neće imati na raspolaganju Pau Gasola.

Ovaj sjajni košarkaš je nedavno stigao u redove Milwaukee Bucksa, ali za novi tim zbog povrede nije nikako igrao, niti će za Španiju na nadolazećem šampionatu u Kini.

Španci su, naime, saopštili kako je Gasolu ovoga puta urađen zahvat na lijevoj nozi gdje je došlo do naprsnuća prsta, a kako oporavak traje mjesecima, sasvim je jasno da je izgubljen za Mundobasket.

"Radi se o igraču koji je veoma važan za nas i njegovo odsustvo je veliki udarac. On je lider, igrač sa mnogo uspjeha. Poslije mnogo godina na velikom takmičenju bit ćemo bez Navara i njega", rekao je selektor Sergio Scariolo.

Kada je u pitanju Mundobasket, on će biti održan u periodu od 31. augusta do 15. septembra.

Od ranije je poznato da su Španci u grupi C sa Iranom, Portorikom i Tunisom. U drugoj fazi, po dvije selekcije iz svih osam grupa formirat će nove, a Španija će se ukrštati sa D grupom u kojoj su Angola, Filipini, Italija i Srbija.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi