Od sjaja do očaja: Breogan i Musa "nestali" u drugom poluvremenu

Baskonija na kraju upisala trijumf

Od sjaja do očaja: Breogan i Musa "nestali" u drugom poluvremenu

H. Zilić

Košarkaši Breogana poraženi su u 25. kolu ACB lige u gostima kod euroligaša ekipe Baskonije rezultatom 89:84.

Breogan je odigrao sjajan meč, a na poluvremenu su imali deset poena razlike i rezultat 32:42.

Međutim u drugom poluvremenu pad u igri što iskusni domaćini koriste i preokrenuli su utakmicu na svoj mlin. U finišu je Breogan pokušao da to sve nadoknadi da se vrati, ali nisu uspjeli i Baskonija je slavila sa konačnih 89:84.

U gostujućim redovima jedan od najboljih pojedinaca ponovo je bio naš Džanan Musa sa 13 poena, šest skokova i tri asistencije, ali i Musa je većinu posla obavio u prvom poluvremenu, dok je u nastavku bio skroman. Mahalbašić je meč završio sa 15 ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Baskoniju je do trijumfa predvodio Giedraitis sa 19 poena, tri skoka i jednom asistencijom, pomagao mu je Fontecchio sa 15 poena, četiri skoka i također jednom asistencijom.

Breogan je sada na devetoj pozicji i omjeru 11-12, te mu do kraja sezone predstoji velika borba za plasman u play off, dok je Baskonija poziciju iznad s omjerom 13-11.

Top Komentari

denimen9
Nikad više vijesti o ekipi koja je u donjem dijelu tabele.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije