Spreman da povede ekipu do važnih pobjeda

Musa: Drugi trebaju da se boje nas, a ne mi njih

Edmir Škorić

Džanan Musa smatra da BiH ima dobre šanse kada su u pitanju šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Košarkaški dragulj iz Bihaća bit će zasigurno jedan od oslonaca u timu Jasmina Repeše i upravo od Muse bi moglo puno toga da ovisi, ali on je spreman da preuzme odgovornost i da pomogne u ostvarivanju naših ciljeva. 

"Zasad je iznenađujuće dobro. Po dolasku sam vidio da se stvorila neka hemija i pokušao sam se tu uklopiti. Radimo vrlo kvalitetno i nada mse pobjedi u Finskoj. Češka je jedna jako ozbiljna reprezentacija. Nadam se punoj dvorani, nadam se da će ljudi doći da nas bodre. Dat ćemo sve od sebe i u Finskoj i mislim da možemo ostvariti pobjede u oba meča".

Propustio je prošlo okupljanje, ali sada je tu i naravno sretan što igra opet u nacionalnom dresu.

"Za ovu državu igram s radošću i da me nije ništa moglo spriječiti, ali prošli put su bile više sile. Što se Repeše tiče, njega sam upoznao u Cedeviti i mislim da je napravio jednu sjajnu atmosferu na osnovu onoga što je Dule počeo".

Možemo li se plasirati na Mundobasket?

"Idemo utakmicu po utakmicu i mislim da je to najpoštenije za građane i za sve nas. Ne trebamo sebi stvarati pritisak, ali naravno da imamo kvalitet da odemo na Svjetsko prvenstvo".

O Gordiću

"Ne bih to da komentarišem to što se desilo, on je moj veliki prijatelj i sigurno da ima neko objašnjenje zašto nije došao. Narod ne treba da ga osuđuje zbog toga. Imamo mlade playmakere, a tu sam i ja, tako da se nadam da možemo nadoknaditi njegov izostanak".

Raduje li se Musa susretu sa nekim finskim ili češkim zvijezdama?

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Nije bitno ko igra, a ko ne igra. Mislim da se drugi trebaju radovati što igraju protiv nas, što igraju protiv ovakvih momaka. Oni treba da se boje nas, a ne mi njih".

Top Komentari

BHZm@j
Razbataliti ih ;)
8 0
Chupy
Eeee moj Musa, iz tebe izlaze rijeci jednog neiskvarenog djecaka. Tako i treba za tvoju dob. Al jarane morat ces se mijenjati u kakvom vaktu zivis.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi