Španija priča o Musi: Čudo od djeteta koji je promovisao malu BiH, danas je lider Breogana
FOTO: ACB liga

Igra sjajnu sezonu

Španija priča o Musi: Čudo od djeteta koji je promovisao malu BiH, danas je lider Breogana

H. Zilić

Bh. košarkaš Džanan Musa preporodio se odlaskom u Španiju.

Musa pruža fantastične partije u dresu Breogana, a pored toga je i među najkorisnijim košarkašima ACB lige u dosadašnjem dijelu prvenstva.

U Breoganu su oduševljeni Musinim transferom, već su ga proglasili liderom ekipe, a danas su mu u ACB ligi posvetili zanimljiv tekst.

Musa je opisan kao čudo od djeteta koji je promovisao svoju malu Bosnu i Hercegovinu na evropskoj karti, kada je reprezentaciju predvodio do kadetskog evropskog zlata 2015. godine.

Odlazak u NBA nije bio ispravan potez za Musu, navodi se u pomenutom tekstu, ali brzo se vratio u Evropi gdje podsjeća na kadetske dane i vrlo je moguće da ove sezone bude među najboljim košarkašima španskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Također, ne smiju se zaboraviti ni odlične partije u dresu hrvatske Cedevite koje je pružao kao kadet i junior, gdje je imao minutažu i u Euroligi.

Breogan je dolaskom Muse napravio jedan od najboljih poteza u historiji kluba kada je u pitanju igrački roster.

Top Komentari

19211921
Bravo Dzanane! Sad da rijesimo kvalifikacije za sp
16 0
Slobodas
Ma kita od igraca realno
2 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi