Nada u Teodosićev nastup na SP još uvijek tinja
Sjajni srbijanski playmaker obnovio je ozljedu stopala s kojom se dosta mučio i u prošlosti

Obnovio ozljedu koja ga je i u prošlosti odvajala od terena

Nada u Teodosićev nastup na SP još uvijek tinja

Kao bomba je danas odjeknula vijest da će jedan od najboljih europskih organizatora igre, novi igrač bolognskog Virtusa Miloš Teodosić propustiti predstojeći Mundobasket u Kini.

Na jučerašnjoj utakmici Srbije i Litve u beogradskoj Štark Areni Teodosić je parket napustio uz bolnu grimasu a srbijanski selektor Saša Đorđević odmah je posumnjao da se radi o nekoj ozbiljnijoj ozljedi.

Jutrošnja magnetska rezonanca potvrdila je da je Teodosić obnovio ozljedu koja ga je mučila i u prošlosti a gotovo svi mediji objavili su kako ovaj sjajni playmaker sigurno propušta SP.

Nedavno se službeno oglasio i KSS, tačnije doktor srbijanskog nacionalnog tima Dragan Radovanović:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"U pitanju je obnovljena povreda tabanske fascije. Urađen je snimak i odmah su započete intezivne terapije koje će se primjenjivati idućih nekoliko dana. Vidjet ćemo kako će stopalo reagirati na njih, nakon čega će biti urađeni novi snimci i poslije toga ćemo sa sigurnošću moći reći koliko će Miloš pauzirati" - izjavio je Radovanović koji je ovom izjavom ostavio bar malo prostora da postoji nada da će Teodosić nastupiti na predstojećem SP u Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi