Nakon kritika na račun franšize JR Smith više nije dio Cleveland Cavaliersa
(Foto: EPA) JR Smith je u NBA stigao sada već davne 2004. godine kada su ga draftovali Hornetsi, da bi potom nastupao još i za Denver Nuggetse, New York Knicske i Cleveland Cavalierse. Okušao se i u Kini, u dresu Zhejiang Golden Bullsa

Sporazumni prekid saradnje

Nakon kritika na račun franšize JR Smith više nije dio Cleveland Cavaliersa

JR Smith je već ranije istakao da želi napustiti Cleveland Cavalierse koji su užasno krenuli u novu sezonu, nakon što je ljetos ovu franšizu napustio LeBron James.

Cavsi su trenutno na skoru 2-13, a JR Smith je u proteklim danima javno kritikovao franšizu da uopšte ni ne želi pobjeđivati, te da su Caveliersi sezonu ušli s ciljem da "tankuju", namjerno ostvare što gori skor kako bi dobili bolje pickove na Draftu.

Nedugo nakon ovih komentara, JR Smith je ostao bez angažmana.

Naime, danas su Cavsi objavili da iskusni bek šuter više nije dijelom ekipe, ali da mu žele sve najbolje u budućnosti, te da zajedno sa njim rade na tome da pronađu novu sredinu za njega.

Inače, JR Smith je nakon osvajanja titule NBA prvaka 2016. godine sa Cavaliersima potpisao četvorogodišnji ugovor vrijedan 57 miliona dolara. Ipak, njegovi "vapaji" za trejdom i napuštanjem Clevelanda su sada urodili plodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti