Nastavlja se finalna serija, ko će do meč lopte?
Foto: Facebook/HKK Zrinjski

Zrinjski večeras dočekuje Igokeu

Nastavlja se finalna serija, ko će do meč lopte?

Dvorana Bijeli Brijeg će večeras biti poprište trećeg duela finalne serije prvenstva BiH, a pobjednik istog će doći do "meč lopte" i samo na korak do titule prvaka naše zemlje.

Trenutni rezultat serije u kojoj snage odmjeravaju Zrinjski i Igokea je 1-1, pa je jasno koliki je značaj večerašnjeg susreta koji će u 20:15 sati početi u Mostaru.

Obje ekipe su do sada uspješno "odbranile svoj parket". Zrinjski je slavio u prvom susretu, da bi Igokea u Aleksandrovcu iskoristila prednost domaćeg terena i razbila Mostarce za poravnanje u seriji.

Veliki problem za domaćine će večeras biti i odsustvo Murryja koji se povrijedio u Aleksandrovcu i koji je izgubljen za ostatak finalne serije, ipak svi u taoboru Zrinjskog se nadaju da nošeni svojim navijačima mogu do pobjede koja može odrediti tok finalne serije.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sa druge strane, i košarkaši Igokee će se itekako pitati u Mostaru, posebno što su Aleksandrovčani "osokoljeni" ubjedljivom pobjedom u drugom meču. Trijumf i "brejk" u Mostaru bi doveo Igokeu veoma blizu novoj tituli, pa je jasno da nas večeras očekuje pravi košarkaši spektakl u dupke punoj dvorani Bijeli Brijeg.

Podsjetimo, treći susret finalne serije između Zrinjskog i Igokee počinje u 20:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi