Nastavlja se rasulo u OKK Čelik: Križanović napustio klub i potpisao za Travnik
Iskusni košarkaš odlučio se napustiti Zenicu i svoju karijeru nastaviti u Travniku

Prijeti li Zeničanima izbacivanje iz lige?

Nastavlja se rasulo u OKK Čelik: Križanović napustio klub i potpisao za Travnik · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

OKK Čelik prošle sezone je igrao Ligu za prvaka, a ove sezone trenutno imaju omjer od jedne pobjede i devet poraza. Zeničane su zbog dugovanja i loše situacije u klubu prije par kola napustili najbolji igrači i trener Josip Pandža.

U posljednje četiri utakmice protiv Bratunca, Radnika, Zrinjskog i Proma, Zeničani su igrali sa osam igrača u rosteru. Nakon meča protiv Proma, Podojak i Bajramović su odlučili da dignu sidro, te su potpisali za Zrinjski odnosno sarajevsku Bosnu.

Čelik je nakon Proma ostao na šest igrača u rosteru (Križanović, Ćerkezović, Merdanović, Tomić, Bilić i Martinović), te je upitno odigravanje naredne utakmice protiv Slobode u Tuzli. Danas su Zeničani zvanično ostali bez još jednog igrača, iskusni 35-godišnji Ranko Križanović odlučio je da raskine ugovor s Čelikom, te svoju karijeru nastavi u Travniku, koji se takmići u A1 ligi BiH.

Zeničani su tako ostali samo na pet igrača, te vjerovatno neće igrati naredni meč protiv Slobode, a upitno je i kako će odigrati utakmicu protiv Posušja. Izostanak podrške Gradske uprave, lažna obećanja i nezainteresiranost sponzora za košarku u Zenici doveli su do toga, da je moguće da Čelik istupi iz lige, a prema propozicijama bit će izbačen u najniži rang takmičenja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Hoće li ko odgovarati za situaciju koja se događa u klubu i hoće li ko preuzeti odgovornost u narednom periodu saznat ćemo vrlo brzo.

Top Komentari

Mackintosh
Dobro dosao! Pametan potez sto si pobjego iz te prcije, nemaju ni za bureka
0 4
Lafo
Jedino u Čeliku svako zna unaprijed ko je prva petorka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi