Izabrane petorke za All-Star utakmicu - Historijski uspjeh LeBrona Jamesa

Igrat će Dončić i Jokić

Izabrane petorke za All-Star utakmicu - Historijski uspjeh LeBrona Jamesa

E. Škorić

LeBron James izabran je za svoj rekordni 20. uzastopni start na NBA All-Star utakmici, dok je heroj iz domaćeg grada Tyrese Haliburton dobio po prvi put priliku da bude starter u jednoj takvoj utakmici.

Prema rezultatima glasovanja objavljenim na TNT-u u četvrtak navečer za NBA klasik 18. februara, koji će se održati u Gainbridge Fieldhouseu u Indianapolisu, Haliburton će predstavljati Pacerse na njihovom domaćem terenu kao starter Istoka.

Pridružit će mu se Damian Lillard iz Milwaukee Bucksa , centar Philadelphije i trenutni NBA MVP Joel Embiid, lider Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo i Bostonov Jayson Tatum.

Jamesu će se na Zapadu pridružiti Dallasov bek Luka Dončić, Oklahoma Cityjev Shai Gilgeous-Alexander, centar Denvera i aktuelni MVP NBA finala Nikola Jokić te saigrač Jusufa Nurkića, sjajni šuter Phoenixa Kevin Durant.

LeBron (39), najbolji strijelac NBA lige svih vremena, započeo je svaku All-Star utakmicu od 2005. godine.

Kao i Haliburtonu, Gilgeous-Alexanderu će ovo biti prvi start i drugi All-Star nastup. I Haliburton i James su trenutno odsutni za svoje timove zbog povreda, ali nadamo se da će biti dovoljno zdravi da izađu na parket za All-Star utakmicu.

Glasovi navijača činili su 50 posto zbroja za odabir startera, glasovi igrača i mediji iznosili su po 25 posto. Sedam rezervi za svaku konferenciju, koji će biti objavljeni 1. februara, biraju glavni treneri NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti