Brutalan napad UFC borca na LeBrona Jamesa

Colby Covington žestok

Brutalan napad UFC borca na LeBrona Jamesa

M. Šljivak

UFC zvijezda Colby Covington imao je brutalan napad na LeBrona Jamesa. Konferenciju za medije pred UFC 296 iskoristio je kako bi slavnom košarkašu poručio da napusti Sjedinjene Američke Države. Razlog je činjenica da je prije nekoliko dana sjedio tokom intoniranja nacionalne himne.

LeBron James žestoko je prozvan od strane UFC zvijezde Colbyja Covingtona. Razlog je činjenica da je zvijezda Los Angeles Lakersa prije nekoliko dana sjedila tokom intoniranja himne Sjedinjenih Američkih Država.

LBJ je došao na utakmicu univerziteta Južna Kalifornija, gdje nastupa njegov sin Bronny. Ušao je tokom izvođenja himne SAD-a i hladnokrvno je sjeo pored terena.

Mnogi su ovo predstavili kao veliko nepoštovanje himne. Colby Covington je odlučio javno reagovati i žestoko je napaao Jamesa.

Oglasi

"Ako toliko mrziš Ameriku i ako ne voliš ovu zemlju koja te je učinila milijarderom, idi iz nje ili dođi obračunaj se sa mnom. Idi u Kinu, u svoje radnje gdje izrabljuješ sve te radnike. Iskoristi sve te žene i plaćaj ih bijedno da bi zaradio svoje milione", riječi su MMA borca koji je potom završio:

"Je*i se LeBron James. Ti si kukavica! Ti si kukavica i beskičmenjak. Ku*vice", poručio je Colby Covington.

LeBron se za sada nije oglašavao na ovu temu. On je ranije često kritikovao politički sistem u Sjedinjenim Američkim Državama i definitivno je sjedenje tokom himne čin revolta.

Colby Covington je poznat po svojim žestokim političkim stavovima. Javno ih iznosi i veliki je fan nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Oglasi

Vrijeđao i Khabiba

Colby Covington u proteklim godinama nije prozvao samo sebe. Svi ostali su bili u njegovim ustima.

Među onima koje je spominjao je i Khabib Nurmagomedov. Nema lijepo mišljenje o njemu.

"Ako zaštitnici životinja misle da je hrvanje s medvjedom loše, pričekajte da vidite kako će reagovati kada saznaju šta radi ovcama", rekao je Colby i zatim je dodao:

"Ja sam pravi razlog što je skidao kilograme za laku kategoriju. Bori se s patuljicma. On je pi**ica i to je kraj priče", istakao je američki borac.

Colby Covington je u MMA karijeri na omjeru od 17 pobjeda i tri poraza. Nekadašnji je privremeni prvak velter kategorije, ali je propustio dva puta šansu protiv Kamaru Usmana da osvoji regularni poja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti