Dvojica bh. košarkaša učestvuju ovog ljeta na NBA draftu

Kamenjaš i Matković

Dvojica bh. košarkaša učestvuju ovog ljeta na NBA draftu

E. Čaušević

Kenan Kamenjaš ove sezone igra u odličnoj formi u dresu Sparsa, ali i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kamenjaš je oduševio svojim igrama u dresu bh. selekcije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a ove sezone je ponajbolji igrač u dresu sarajevskih Sparsa.

Jasno je da je ovaj 21-godišnjak velika nada bh. košarke i mnogi mu predviđaju blistavu karijeru.

Njegov menadžer Miško Ražnatović potvrdio je danas da će Kamenjaš ovog ljeta izaći na NBA draft jer ima želju da se okuša u najboljoj ligi svijeta.

"Kenan Kamenjaš koji je rođen 2000. godine jedan je od najboljih igrača ABA lige 2, a ovog ljeta će biti na NBA draftu", otkrio je poznati menadžer.

Oglasi

No, on neće biti jedini bh. košarkaš na NBA draftu ovog ljeta. Naime, tu će se pojaviti i Karlo Matković koji igra trenutno za Megu.

Ražnatović vodi i Matkovića, a ovaj 20-godišnjak je također odlučio da okuša svoju sreću na NBA draftu.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kamenjaš je ove sezone u prosjeku bilježio 19 poena i 10.4 skokova po meču u ABA ligi 2, dok je Matković na prosjeku od 6.1 poena, 3.3 skoka i 0.9 blokada po utakmici.

NBA draft za novu sezonu će se održati 29. jula i bit će zanimljivo vidjeti da li će neko dati šansu bh. košarkašima.

Promo

Top Komentari

Realist
Kamrnjaš je stvoren da razbija sve u Europi mislim da bi ga NBA unazadio osim ako prvo ne odigra sezonu u Euroligi pa onda ode u SAD jer mislim da bi bio prevelik ''šok'' za njega da poteškoči nekoliko stepenica u karijeri
5 0
Tas14
Zašto naši mediji ne pišu o LUKI GARZI najboljem košarkašu u college-u u Americi!? Momak koji želi svim silama nastupati za našu repku u budućnosti… Ne rzaumijem naš savez zašto ne lobiraju oko njega i medije koji ne pišu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi