Double-double učinak Jusufa Nurkića u pobjedi Portlanda
Bh. košarkaš pruža sasvim dobra izdanja u dresu Portlanda i niže double-double učinke (Foto: EPA)

NBA liga

Double-double učinak Jusufa Nurkića u pobjedi Portlanda

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa savladali su kao gosti Utah Jazz rezultatom 116:111, a bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić upisao je izuzetno dobru partiju uz double-double učinak od 15 poena i 14 skokova.

Jusuf Nurkić nastavlja s jako dobrim nastupima u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA), pa je tako protekle noći odigrao jako dobru utakmicu protiv Utah Jazza.

'Bosanska zvijer' je na parketu protiv Jazza provela 39 minuta i za to vrijeme Nurk je ubacio 15 poena, uhvatio je 14 skokova i podijelio je četiri asistencije.

Nurkić je imao jako dobar procenat šuta iz igre (50%). Šutirao je 12 lopti i pogodio je šest puta, ali nije ni mogao dobiti previše šuteva pored dvojice saigrača.

Nezaustavljiv po Jazz u ovom meču bio je duo Anferne Simons - Jerami Grant i nijedan od njih nije previše gledao prema saigračima, što je slučaj već duže vrijeme.

Simons je na kraju meč završio s 45 poena, a Grant je dodao 33. S druge strane kod Jazza Jordan Clarkson je ubacio 24 poena, a Lauri Markanen 21.

Oglasi

Trail Blazersi su trenutno deveti tim Zapadne konferencije i imaju učinak od 12 pobjeda i 11 poraza. Utah je ispred s dvije pobjede više.

Jusuf Nurkić igra jako dobru sezonu, ali mnogi su mišljenja da bh. centar ne koristi maksimalno svoje mogućnosti u najjačoj ligi svijeta te da ima prostora za mnogo jače utakmice.

On je ove sezone na prosjeku od 14.2 poena i 10 skokova po utakmici i vidjet ćemo kako će se po bh. igrača razvijati ostatak sezone.

NBA rezultati:

Charlotte - Milwaukee 96:105
Minnesota - Oklahoma 128:135
Toronto - Orlando 121:108
Golden State - Houston 120:101
Utah - Portland 111:116

Top Komentari

King_Kenny
"Nurkić je imao jako dobar procenat šuta iz igre (50%)."....to i nije jako dobar procenat za jednog centra,s obzirom da ima centara sa preko 70% suta...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi