Braća Jokić ne prijete u prazno: Jedan se borio u MMA, žestoko je namlatio Amerikance

U međuvremenu stigla kazna za zvijezdu Denvera

Braća Jokić ne prijete u prazno: Jedan se borio u MMA, žestoko je namlatio Amerikance

Admin Čaušević

Nikola Jokić se našao u centru pažnje nakon incidenta u utakmici protiv Miami Heata kada je s leđa odgurnuo Markieffa Morrisa. 

Sve se dešavalo u finišu utakmice. Morris je napravio nesportski faul, sve je to iznerviralo Jokića koji je na rivala nasrnuo s leđa te je zaradio isključenje.

Taj potez iznervirao je Markieffovog brata Marcusa koji je imao jasnu poruku za zvijezdu Denver Nuggetsa.

"Čekao si da moj brat okrene leđa. Ovo sam ti zapamtio", poručio je krilni igrač Los Angeles Clippersa.

Nakon toga je stigao i odgovor braće Jokić koji ne prijete u prazno pošto je Nemanja svojevremeno učestvovao nekoliko MMA borbi i imao je perfektan skor od šest pobjeda.

Oglasi

Posebno je uvjerljiva bila pobjeda u borbi protiv Williama Vanderviera kada je u dva puta na pod poslao svog rivala te stigao do pobjede tehničkim nokautom.

"Zašto da se plašim? Ja igram košarku i plašim se samo jedne osobe u mom životu. To je moj brat. Jeste li ga vidjeli", svojevremeno je odgovorio Nikola na pitanje da li se plaši nekog NBA centra.

U međuvremenu stigla je i kazna za Nikolu koji je suspendovan na jedan meč neigranja te će tako ostati bez 200.000 dolara. S druge strane Morris je kažnjen sa 50.000 dolara.

Oglasio se i legendarni igrač Heata

Sukob Jokića i Morrisa prokomentarisao je i legendarni igrač Heata, Udonis Haslem, koji je za američke medije istakao da poštuje Jokića i da ne misli da je loš čovjek.

"Alfa mužjaci reraguju u ovakvim situacijama. Nekoliko dana kasnije svi će želiti drugima ono najbolje za njih. Ne mislim da je Jokić loš tip. Zapravo, volim ga kao košarkaša i kao osobu. Doista mislim da je odličan tip i da emocije ponekad sve nadvladaju", rekao je Haslem.

"Volio bih da se sve odvilo drugačije, ali opet kažem, ne mislim da je loš tip. I ja sam znao dopustiti emocijama da preuzmu kontrolu, no nikada nisam nikog udario s leđa. To mi je jedino tmurno. Nije htio nikog povrijediti i idemo dalje", zaključio je legendarni igrač Heata.

Top Komentari

King_Kenny
...oni mogu prijetiti samo tamo po svom selu u Srbiji... Americi te tuze za prijetnje i odes u hladovinu.
7 2
Husrefbeg22
krkan iz krkanske porodice.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi