Jokić nije imao nikakve šanse: Dončić digao publiku na noge i do savršenstva iskopirao Nowitzkog

Umjetnost na NBA parketima

Jokić nije imao nikakve šanse: Dončić digao publiku na noge i do savršenstva iskopirao Nowitzkog

E. Čaušević

Dallas Mavericksi sinoć su pred svojim navijačima pobijedili Denver Nuggetse sa 111:101.

Dallas i Denver odigrali su odličnu utakmicu u kojoj su ljubitelji NBA lige mobli da uživaju, a na kraju je domaći tim došao do pobjede nakon odlične igre u posljednjoj četvrtini.

Ovo je bio i novi okršaj Luke Dončića i Nikole Jokića koji su još jednom pokazali da se radi o zaista nevjerovatnim košarkašima.

Jokić je bio daleko najbolji na parketu sinoć sa 35 poena, 16 skokova i šest asistencija, ali to nije pomoglo Denveru da na kraju dođe do pobjede.

S druge strane Dončić je ubacio 23 poena ekipi Denvera i uspio je još dodati 11 asistencija i šest skokova.

No, jedan detalj s ove utakmcie posebno je oduševio javnost. Dončić je bio u napadu, a upravo je Jokić ostao na njemu i pokušao je da ga zaustavi, ali nije bio ni blizu.

Dončić je uspio da pogodi šut za dva poena i pokaže nevjerovatnu eleganciju i umjetnost u tom jednom šutu koji neodoljivo sve podsjeća na legendarnog Dirka Nowitzkog.

Top Komentari

Chupy
Kako sve jednostavno izgleda kad ovaj momak igra....
7 0
King_Kenny
...Jokic je truba u odbrani,uvijek stoji predaleko od igraca kojeg cuva...sreca da im je trener Malone koji je inace specijalista za odbranu pa zakrpi njegove nedostatke drugim igracima...da ga stavis u Portland sa Lillardom i McCollumom to bi cirkus zivi bio.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije