Luda noć na NBA parketima: Nevjerovatni Nikola Jokić pomjera sve granice

Clipersi bolji od Lakersa, sjajan meč Pelicansa i Utaha

Luda noć na NBA parketima: Nevjerovatni Nikola Jokić pomjera sve granice

S. Mlaćo

Na NBA parketima rano jutros po našem vremenu odigrano je pet ptakmica.

Ponovo je briljirao sjajni Srbin Nikola Jokić, a njegov Denver je slavio kod Indiane 114:109.

Bila je to peta pobjeda Denvera u posljednjih šest utakmica, a činilo se u jednom trenutku da će Indiana sigurno slaviti, no to se nije desilo.

Kada je Jokić u pitanju, on je došao do 118. triple doublea, s obzirom da je upisao 31 poen, 13 skokova i deset asistencija. Tako se učvrstio na četvrtom mjestu vječne liste i itekako ima razloga za zadovoljstvo.

Sinoć ga je pratio Murray sa također 31. poenom, dok je Turner bio najefikasniji kod Indane sa 22 poena.

Zanimljivo da je Denver slavio treći period 39:19, ali Indiana je stigla do rezultata 100:100, pa je jasno bilo da će se gledati itekako zanimljiva završnica.

Oglasi

New York Knicksi su slavili kod Brooklyn Netsa 108:103, a istakao se Bridges sa 36 poena, dok je kod Nwy Yorka bolji od ostalih bio Brunson sa 30 poena. Pratio ga Randle sa također 30 poena, ali i devet skokova te sedam asistencija.

Sjajan meč odigrali su New Orleans Pelicansi i Utah Jazz, a odbrana skora da nije bilo. Završilo je 153:124. Junak Pelicansa bio je McCollum sa 33 poena, Jones je dodao 22, a Ingram 18.

Kod Utaha 22 poena Sextona, uz tri skoka i sedam asistencija.

Oklaxoma je bila bolja od Portlanda 111:109. Gilgeous Alexander je ubacio 33 poena, a pratio ga je Williams sa 19. Kod Portlanda 19 poena Hendersona.

Poslastica večeri bio je duel Los Angeles Clipersa i Los Angeles Lakersa. NA kraju su se radovali Clippersi pobjedo 127:116.

Oglasi

Presudilo je prvo poluvrijeme u kojem su domaći otišli na plus 13, te se Lakersi nisu uspjeli vratiti. Kod Clipersa 25 poena Leonarda, a kod Lakersa Russell je dodao 27, dok je Davis završio na 26, ali i 12 skokova te dvije asistencije.

NBA liga:

Indiana Pacers - Denver Nuggets 109:114

Brooklyn Nets - New York Knicks 103:108

New Orleans Pelicans - Utah Jazz 153:124

Oklahoma City - Portland 111:109

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 127:116

Top Komentari

HamzaVojvoda
Ajde vas dve gnjidurine dajte pohvale za ovog coveka ako ste imalo ljudi a ne gofna obicna. Meni ne smeta Nurk a vama smeta svako ko je Srbin pacovi sa 0 IQ . 2 IZMETA BRATSKA @BosanskaSvedska i @AlphaStrong. Strong na tastaturi sa veoma mlitavim invalidskim qurcem
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi