Nestvarna partija Nikole Jokića, skandirali su mu i protivnički navijači

Slavili su Sunsi, no Nurkić nije imao baš zapaženu partiju

Nestvarna partija Nikole Jokića, skandirali su mu i protivnički navijači

S. Mlaćo

Na NBA parketima tokom noći 'samo' tek šest utakmica, no bilo je dosta uzbuđenja.

Definitivno junak je sjajni Nikola Jokić koji je imao meč za pamćenje u pobjedi svog Denvera na Washingtonom 113:104.

Denver je slavio gostujuću pobjedu, a čak su i domaći simpatizeri skandirali Jokiću, te ime pokazali koliko ga cijene. Sjajni Srbin je postigao 42 poena, dodao čak 12 sokova, te osam asistencija.

Imao je i tri blokade, a domaći navijači su skandirali da je MVP, što jasno govori kakva je to noć bila za Jokića, a publika je još jednom pokazala koliko voli košarku, bez obzira što se radi o protivničkom igraču.

Pratio ga Murray sa 19 poena, dok je Porter također stao na 19. Kod Wizarda Kuzma je dodao 17 poena, a Grafford i Jones po 15.

Phoenix Sunsi našeg Jusufa Nurkića savladali su Indianu Pacerse 117:110. Nurkić je na parketu proveo skoro 19 minuta, a imao je skor od četiri poena i čak 13 sokova te četiri asistencije.

Oglasi

Kod njegovog tima briljirao je Kevin Durant sa čak 40 poena, a Booker je dodao 26. Na 25 zaustavio se Belak.

Orlando je sa sigurnih 105:87 bio bolji od Miami Heata. Adebayo je predvodio Miami sa 22 poena, a Banchero je kod pobjedničke momčadi postigao 20.

U duelu Houstona i Boston Celticsa slavili su gosti 116:1007. Sjajan meč odigrali su Los Angeles Lakersi i Portland Blazersi.

Lakersi su slavili 134:110, a vodstvo su imali tokom cijelog meča. Russel se istakao sa 34 poena, James je dodao 28, akod Portlanda Brogdon 23.

Oglasi

NBA:

Orlando Magic - Miami Heat 105:87

Washington Wizards - Denver Nuggets 104:113

Houston Rockets - Boston Celtics 107:116

Phoenix Suns - Indiana Pacers 117:100

Los Angeles Lakersi - Portlaind Trail Blazers 134:100

Top Komentari

HamzaVojvoda
Tako je znaju ljudi prepoznat kvalitet, samo bosnjo bi ga zvao chetnikom i genocidasom tipicni bosnjo
0 1
AlphaStrong
Nije bolest sve što boli. Čitam svakakve komentare, i smijem se koliko ima ograničenih tipova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi