NBA liga izabrala najbolje igrače iz Evrope koji su nastupali u najjačoj ligi svijeta
Foto - EPA

Prva i druga petorka

NBA liga izabrala najbolje igrače iz Evrope koji su nastupali u najjačoj ligi svijeta

M. Šljivak

NBA liga ove godine slavi 75. godišnjicu postojanja i čelnici ove organizacije prave mnogobrojne izbore za najbolje u ovom periodu.

Nedavno su izbacili listu 75 najboljih igrača lige svih vremena, a sada su se odlučili odabrati najbolje igrače iz Evrope koji su igrali u najjačoj ligi svijeta.

Odabrana je prva i druga petorka. Birali su je navijači i novinari iz Evrope, te stručni žiri.

50 posto glasova igračima je išlo od navijača i novinara, a 50 posto je davao žiri i izbor je poprilično zanimljiv.

U izboru dominiraju igrači s Balkana. Tako je u prvu petorku biran Luka Dončić, dok su u drugoj svoje mjesto našla još četiri igrača s naših prostora.

Prva petorka: Dirk Nowitzki, Giannis Antetokounmpo, Pau Gasol, Tony Parker, Luka Dončić.

Druga petorka: Nikola Jokić, Toni Kukoč, Dražen Petrović, Predrag Stojaković, Arvydas Sabonis.

Top Komentari

Sukedzo
Druga petorka dobija prvu +20 i to hladno
3 2
Zeromalzinho
Pau je dobar igrač i ok ali Nikola ga do sad ušio u svim parametrima na toj poziciji ali Ameri se ne mire sa tim da bi realno za MVP trebalo birati između Luke, Janisa i Nikole to njih svrbi nemaju svog nijednog ubace ovu djecu ko fol Morent kuca preko ljudi pa je atraktivan za gledati koliko je pobjeda donio kucanjem smiješni su kada je upitanju taj izbor. Stim da mislim da Nikola treba pokupiti MVP ponovno 2000/1000/500 smiješno. Da se ko nebi zapalio bosanac piše što je još teže nekima za svatit Bošnjak.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi