Nikola Jokić je sinoć došao do nestvarnog rekorda koji nije viđen u prethodnih 75 godina

Briljirao ponovo

Nikola Jokić je sinoć došao do nestvarnog rekorda koji nije viđen u prethodnih 75 godina

E. Škorić

Nikola Jokić sinoć je ubacio 35 poena i postao prvi igrač sa najmanje 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni najatraktivnije i najjače košarkaške lige na svijetu.

Srbijanski košarkaš stvoren je za velike stvari. Jedan od glavnih kandidata za novu titlu MVP-a sinoć je u pobjedi Denver Nuggetsa nad Memphis Grizzliesom (122:109) ubacio 35 poena. Sama po sebi to ne bi bila posebna vijest, od Jokića smo se navikli na takve učinke, nego je ovaj put centar ispisao povijest NBA lige.

Niko prije njega u prethodnih 75 godina NBA lige nije u jednoj sezoni ubacio barem 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

Uz 35 poena Jokić je imao i 16 skokova te šest asistencija, a ovom pobjedom, 48. u sezoni, Denver je obezbijedio šesto mjesto pred play-off. Osim njega, sinoć je dobar bio i njegov saigrač Aaron Gordon sa 22 poena, dok je Will Barton ubacio 16. Koliko su Grizzliesi sinoć bili slabi, govori podatak da je najefikasniji igrač na spomenutom meču, Desmond Bane, imao 14 poena.

U derbiju Istočne konferencije i kompletne NBA večeri Milwaukee Bucksi su sa 127:121 pobijedili Boston Celticse, pa su po svemu sudeći osigurali drugo mjesto ispred Celticsa, dok je Miami Heat ostao lider.

Giannis Antentokunmpo je imao 29 poena uz 11 skokova kod pobjedničke momčadi, a Jrue Holiday dao je doprinos sa 29 poena, osam skokova i osam asistencija. Kris Middleton ubacio je 22 uz osam skokova i devet asistencija. Kod gostiju Marcus Smart je iamo 29, a Jaylen Brown 22 poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Bez Jusufa Nurkića je Portland poražen u New Orleansu sa 127:94, a zanimljivo da je nabolji akter ovog duela bio CJ McCollum, koji je protiv bivšeg tima ubacio 23 poena uz četiri skoka i sedam asistencija. Kod Trail Blazersa Drew Euibanks je završio s 20 poena.

Golden State Warriorsi su bili bolji od očajnih LA Lakersa sa 128:112, a Klay Thompson je podsjetio na najbolje dane sa 33 poena. Talen Horton-Tucker je kod gostiju brojao do 40. Lakerse sa nekoliko zvijezda poput LeBrona Jamesa, Russella Westbrooka i Anthonyja Davisa nećemo gledati u najboljem dijelu NBA sezone jer im je sada San Antonio Spurs neuhvatljiv na 10. mjestu Zapada.

Minnesott Timberwolves je sa 127:121 bila bolja od San Antonio Spursa uz spektakl Anthonyja Edwardsa koji je ubacio 49 poena, dok je Karl Anthony Towns imao 21 uz 13 skokova. Dodajmo da je Toronto slavio nad Philadelphijom 119:114 (Siakam 37poena 11skokova/ Embiid 30p 10s), a Charlotte Hornetsi su sa 128:101 razbili Orlando Magic

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Covjek dominira svjetskom kosarkom, babuka, opet ce uzet MVP-titulu
9 5
Laporta
Ovo su za europljanina nestvarne brojke... Svaka cast majstore,ako ti ne budes MVP,onda ne treba gledati NBA...
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi