Denver slavio, Jokić se počesto poigravao sa rivalima, bilo je i fora sa basketa

Zanimljiva noć na NBA parketima

Denver slavio, Jokić se počesto poigravao sa rivalima, bilo je i fora sa basketa

S. Mlaćo

Na NBA parketima dosta uzbuđenja, a jedan meč je pobjednika dobio tek nakon produžetaka.

Na NBA parketima dosta uzbuđenja, a jedan meč je pobjednika dobio tek nakon produžetaka.

Nikola Jokić ponovo je bio sjajan, a njegov Denver je savladao Portland 112:103. Jokić nije upisao triple double, ali je bio na nivou. Tek pred sami kraj Denver je slomiom rivala i upisao novu pobjedu, a Jokić je meč završio sa 29 poena, te osam skokova i sedam asistencija.

Pratio ga je Murray sa 21. poenom i pet skokova, te deset asistencija.

Jokić je bio raspoložen, te je sjajno asistirao svojim saigračima, a publika je sa oduševljenjem ispratila mnoge poteze, što možete i vidjeti u prilogu.

Oglasi

U ostalim mečevima vrijedi izdvojiti ubjedljivu pobjedu Boston Celticsa protiv Memphisa 131:91, a gostima su presudili sjajni Tatum sa 34 poena, dok je Porziginis dodao 26.

Indiana Pacersi su savladali kao gosti Charlotte 115:99, a domaćima nije pomogao ni sjajni Miller sa 35 poena.

Kod Indiane 25 poena Siakama, dok je Nesmith dodao 22. Gostujuću pobjedu vidjeli smo i u duelu Miami Heata i Los Angeles Clippersa. Bilo je 103:95. Leonaard je kod Clippersa ubacio 25 poena, a pratio ga je Harden sa 21. Kod Miamija 21. poen Butlera.

Oglasi

Minnesota je savladala na svom parketu Houston Rocketse 111:90, uz sjajnu partiju dvojca Edwars - Gobert. Oni su zajedno postigli 49 poena. Edwards je upisao 32, a Gobert 17 uz 13 skokova.

Nešto ranije igrao je i bh. reprezentativac Jusuf Nurić i imao razloga za zadovoljstvo. Njegovi Phoenix Sunsi su slavili nad Washingoton 140:112.

Na kraju je u pobjedi od 28 poena razlike Nurkić za 25 minuta na parketu ubacio 18 poena, imao je 13 skokova i osam asistencija. Pogodio je sedam od 11 šuteva iz igre.

Bradley Beal je uništio tim u kojem je postao zvijezda. Meč je završio s 43 poena i samo pet promašenih šuteva iz igre (16/21). Pored njega i Nurkića istakao se još Kevin Durant s 18 poena.

Sunsi su trenutno šesti tim Zapadne konferencije s omjerom od 29 pobjeda i 21 poraza, a Wizardsi su drugi najslabiji tim Istoka s omjerom od devet pobjeda i 40 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti