Američki novinar 'provalio' Jokića uz video: "Laže!"

Srbin igra sjajno i ove sezone u NBA ligi

Američki novinar 'provalio' Jokića uz video: "Laže!"

S. Mlaćo

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić i ove sezone igra sjajno u dresu Denvera.

Denver niže pobjede, a Jokić je standardno dobar, te vrlo često i junak svoje ekipe. Nedavno je upisao 120. triple double u karijeri, te 15. ove sezone, a sve je bliže trećem mjestu na vječnoj listi.

Jokić vrlo dobro organizuje i igru, što stvara probleme njegovima rivalima, jer to posao za koji i nije zadužen.

Posebno su zanimljiva dodavanja "iz odbojke" za koje Jokić često kaže da on zapravo baci loptu i da se samo nada da će je neko pokupiti. Nakon ove izjave oglasio se čuveni novinar Harrison Wind i prema svemu sudeći demantovao Jokića.

On redovno prati utakmice Denvera te smatra da to nije istina, te da Jokić prvo pogleda, a zatim doda loptu. Ističe da to radi s planom, a nikako bez plana sa nadom da će neko pokupiti loptu, što je tvrdio sjajni srbijanski košarkaš.

Objavio je Wind i video, te najbolje da prosudite sami.

Oglasi

"Nikola kaže da se samo nada da su njegovi saigrači na pravom mjestu kada im baci loptu iz odbojke, te da ne gleda tada. Laže", između ostalih napisao je američki novinar.

Dodao je da video pokazuje da on uvijek dobro pogleda prije nego što asistira na taj način.

Jokić je velika zvijezda u NBA ligi i sasvim normalno je da dobija i kritike. Pohvale svakako gode, ali kao veliki sportista treba da se nosi i sa kritikama, a vidjet ćemo da li će odgovoriti na ovu poprilično žestoku prozivku.

Jokić je dva puta bio MVP takmičenja, a Amerikanci vrlo često znaju i "udariti" po strancima, pa i ne čude prozivke na račun Srbina.

Top Komentari

AlphaStrong
Ja mislim da je novinar u pravu, jer oni su majstori za laž, tako da nije nikakvo iznenađenje i što jokić laže, zar ne @BosanskaSvedska ?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi